Aparatul ortodontic

Alege informațiile pe care vrei să le afli:
Când ai nevoie de un tratament ortodontic
Beneficii – tratament ortodontic la clinica noastră
Când trebuie să meargă un copil la ortodont
Care sunt etapele tratamentului ortodontic
Tipuri de aparate dentare
Frici legate de aparatul ortodontic
Viața înainte, în timpul și după tratamentului ortodontic
Care este prețul unui aparat dentar
Locații pentru ortodont în Brașov
Cum te poți programa la noi
Aparat ortodontic Braşov
În stomatologie relația dintre un zâmbet frumos și un zâmbet funcțional nu este mereu valabilă în ambele sensuri.

Astfel, există numeroși pacienți cu tratamente stomatologice estetice, însă în momentul vorbirii observăm că întâmpină dificultăți în pronunțarea corectă a cuvintelor. Un zâmbet estetic nu înseamnă neapărat o dantură funcțională în masticație sau vorbire.

Ortodonția are ca scop aducerea ocluziei (mușcăturii) la normalitate prin purtarea unui aparat ortodontic indiferent de vârstă.

Când te poate ajuta un tratament ortodontic?
Probleme de ocluzie: mușcătură inversă, cap la cap sau lipsa totală a contactelor dentare în mușcătură
Probleme de fizionomie: prognatism mandibular (mandibula este în fața maxilarului)
Dinți înghesuiți
Spațieri între dinț
Strungăreață (diastemă)
Dinți rotați
Postextracțional pentru a închide spațiului
Aparat ortodontic la clinica noastră din Braşov – beneficii
Dincolo de modificările fizice evidente care constau în îmbunătăţirea muşcăturii şi îndreptarea dinţilor, purtarea unui aparat ortodontic are şi alte beneficii:

Îmbunătăţeşte imaginea de sine a copilului sau a adultului;
Ameliorează problemele de sănătate asociate cu dinţii sau maxilarul;
Facilitează curăţarea corespunzătoare a dinţilor şi reduce riscurile apariţiei cariilor, a afecţiunilor gingivale sau pierderea dinţilor;
Ameliorează dificultăţile de mestecare şi digestie, tulburările de vorbire şi uzura anormală a dinţilor.
Un lucru mai puţin cunoscut este că atunci când dinţii nu sunt corect aliniaţi, ţesutul gingival şi osul care susţine dinţii se pot dezvolta excesiv.
Când este recomandat să duci copilul la un ortodont în Braşov
Specialiştii le recomandă părinţilor să aibă în vedere primul control ortodontic pentru copii înainte de vârsta de 7 ani. Cu toate că aparatul dentar se poate pune la orice vârstă, vizita la un ortodont în cabinetele noastre din Brașov ar trebui programată cat mai devreme. În aceste condiții, medicul ortodont poate garanta sănătatea dentară optimă a copilului și eficiență maximă a tratamentului ortodontic.

Ortodontie
Tratament şi aparat ortodontic la Dental West în Braşov – etape
Dacă în urma consultaţiei de care ai beneficiat în unul dintre cabinetele noastre din Braşov s-a că este necesar un aparat ortodontic, urmează să fie parcurse trei etape majore:

Etapa de planificare a aparatului ortodontic – Este etapa care implică evaluarea istoricului medical şi dentar al pacientului, turnarea mulajelor dinţilor, fotografii ale feţei şi gurii, radiografii şi tomografii ale dinţilor şi maxilarelor. După o planificare atentă, ortodontul din Braşov va proiecta şi fixa aparatul dentar sau va trimite comanda pentru un aparat personalizat pe necesităţile pacientului.
Etapa activă – Tratamentul ortodontic activ implică vizitele regulate la ortodontul tău din Braşov pentru ajustările necesare şi, totodată, respectarea recomandărilor specifice de tratament.
Etapa de contenţie – Când tratamentul ortodontic este finalizat, aparatul dentar este îndepărtat şi este aplicat un dispozitiv de contenţie. De obicei, aceste dispozitive sunt detaşabile şi au rolul de a menţine modificările şi de a consolida modificările dinţilor. Cu toate că timpul de tratament ortodontic şi de contenţie variază de la un caz la altul, contenţia este un proces care poate dura toată viaţa.
Aparat dentar şi ortodont la clinica Dental West din Braşov – etape
Tehnologia din spatele ortodonţiei a avansat semnificativ, oferind soluţii din ce în ce mai eficiente şi confortabile pentru îndreptarea dinţilor, atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor. În cabinetele noastre stomatologice din Braşov, ortodonţii folosesc două tipuri de aparate dentare:

Aparat ortodontic fix metalic – Acesta a fost primul sistem de aparat ortodontic, iar preţul care este foarte accesibil îl face o opţiune populară. Durata tratamentului ortodontic depinde de tipul ocluziei şi de alte probleme pe care le poate avea pacientul. Pentru că vor fi purtate pe o perioadă îndelungată, aparatele ortodontice metalice sunt rezistente la coroziune, fiind fabricate din oţel inoxidabil de înaltă calitate sau aliaje de titan.
Aparat ortodontic fix ceramic – Acest aparat ortodontic este realizat din material ceramic sau porţelan şi are acelaşi rol şi efect ca şi cel metalic. Aparatul ortodontic fix ceramic este soluţia perfectă pentru adulţii care consideră că sârmele argintii sau metalice nu sunt foarte estetice. Chiar dacă nu este complet invizibil, aparatul ortodontic din ceramică este mai puţin vizibil şi mai discret decât cel metalic.
Ortodontie
Top 3 frici legate de aparatul ortodontic
1
Cât timp durează un tratament ortodontic?
În ciuda prejudecăților, durata tratamentului ortodontic ține foarte mult de pacient. Respectarea vizitelor regulate și indicațiilor primite de la medicul ortodont poate scurta tratamentul. Durata unui tratament ortodontic fix este între 6 luni și 2 ani.

2
Mă vor durea dinții dacă port aparat dentar?
Cele mai dificile momente pentru cei care poartă aparat dentar sunt cele după fixarea lui și după ședințele de activare. Pentru a minimiza disconfortul dar și pentru acordarea unui timp mai lung de acomodare, medicul ortodont nu va monta aparatul mandibular (jos) și maxilar (sus) în aceeași zi. Disconfortul apărut după activare nu durează mai mult de 1-2 zile iar dacă este necesar medicul vă poate prescrie analgezice. Dacă apar jene datorită componentelor propriu-zise ale aparatului (inele, brekeți) se poate aplica pe suprafața lor ceară specială pentru a rotunji marginile.

3
Mi se vor caria dinții în timp ce port aparatul ortodontic?
Dinții nu se cariază din cauza aparatului dentar propriu-zis ci datorită dificultății de igienizare corectă a dinților. Tocmai din acest motiv este recomandat tuturor pacienților purtători de aparat să își mențină pe cât de mult pot o igienă corespunzătoare, însoțite de igienizări profesionale complete (detartraj, airflow, periaj) realizate din 3 în 3 luni.

Aparat fix sau mobil?
Aparatul mobil este recomandat copiilor între 8 și 11 ani. Acesta stimulează dezvoltarea oaselor maxilare. În cazul aparatului mobil, succesul tratamentului depinde foarte mult de dorința de cooperare a copiilor, lucru care poate fi destul de dificil la această vârstă. Implicarea părinților pe parcursul tratamentului poate influența rezultatul final. De aceea, medicii noștri dedică timp unei comunicări eficiente atât cu pacientul cât și cu părintele.

Aparatul fix se poate purta la orice vârstă, începând cu 11 ani.

Ortodontie
Viața înainte, în timpul și după tratamentului ortodontic
ÎNAINTE DE TRATAMENTUL ORTODONTIC:
sunt necesare examene imagistice: radiografii și fotografii
este obligatorie o igienizare completă: detartraj, airflow, periaj
este posibil dar nu obligatoriu să fie necesare anumite extracții pentru a creea spațiu pe arcada dentară
ÎN TIMPUL TRATAMENTULUI ORTODONTIC:
activarea aparatului se face lunar
din 3 în 3 luni este indicată repetarea ședințelor de igienizare profesională
vei observa treptat cum zâmbetul tău capătă alt aspect
va trebui să eviți alimentele tari pentru a nu dezlipi brackeții
De asemenea, va trebui să te prezinți la medicul ortodont dacă ți se întâmplă acest lucru, deoarece tratamentul devine ineficient atâta cât timp nu sunt toți brackeții pe poziție.
DUPĂ TRATAMENTUL ORTODONTIC:
nu te vei putea opri din zâmbit și te vei bucura de rezultatele efortului depus
vei purta o gutieră sau o contenție (fibră de sticlă lipită pe fața internă a dinților) pentru a preveni schimbările de poziție
Preţul unui aparat dentar în clinica din Braşov
În cabinetele noastre din Braşov preţul unui aparat dentar variază în funcție de materialul din care este realizat și complexitate. Pentru a afla exact cat ar trebui sa plătești pentru un aparat ortodontic fix metalic – pentru o arcadă sau pentru un aparat ortodontic fix porțelan – ambele arcade, îți recomandăm să consulți lista de prețuri de pe site.

Totodată, pentru a şti exact un preţ pentru un aparat ortodontic fixat de un ortodont în Braşov la clinica noastră, ar trebui să beneficiezi de o consultaţie. Numai după un consult amănunţit, medicii noştri ortodonţi vor putea să stabilească de ce fel de aparat dentar ai nevoie şi, desigur, care este preţul acestuia.

Consultă lista de prețuri pentru aparatele dentare din clinicile Dental West!
Ortodont în Braşov – locaţii
Dacă ai decis că este timpul să faci ceva pentru zâmbetul tău, poţi găsi un ortodont în Braşov, în oricare dintre cele patru locaţii pe care le avem:

Cabinet Craiter situat pe Strada Harmanului, nr. 116, bl. 12, sc. A, ap. 1 – vis-a-vis de Lidl;
Pentru mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici de luni până vineri, între orele 8 – 20 şi răspundem cu plăcere la întrebări, atât la telefon, cât şi pe email.

Vino la Dental West dacă ai nevoie de un ortodont în orașul Braşov
Zâmbetul tău contează pentru noi iar la Dental West vei găsi întotdeauna disponibil un ortodont pentru Braşov şi, totodată, personal amabil şi bine pregătit. Pentru detalii şi programări, ne poţi contacta telefonic la oricare din numerele 0268 539 252, 0732 336 825, sau ne poţi scrie la email office@dentalwest.ro. Vei primi un răspuns în cel mai scurt timp.

Aparat ortodontic Braşov

În stomatologie relația dintre un zâmbet frumos și un zâmbet funcțional nu este mereu valabilă în ambele sensuri.

Astfel, există numeroși pacienți cu tratamente stomatologice estetice, însă în momentul vorbirii observăm că întâmpină dificultăți în pronunțarea corectă a cuvintelor. Un zâmbet estetic nu înseamnă neapărat o dantură funcțională în masticație sau vorbire.

Ortodonția are ca scop aducerea ocluziei (mușcăturii) la normalitate prin purtarea unui aparat ortodontic indiferent de vârstă.

Când te poate ajuta un tratament ortodontic?

 • Probleme de ocluzie: mușcătură inversă, cap la cap sau lipsa totală a contactelor dentare în mușcătură
 • Probleme de fizionomie: prognatism mandibular (mandibula este în fața maxilarului)
 • Dinți înghesuiți
 • Spațieri între dinț
 • Strungăreață (diastemă)
 • Dinți rotați
 • Postextracțional pentru a închide spațiului

Aparat ortodontic la clinica noastră din Braşov - beneficii

Dincolo de modificările fizice evidente care constau în îmbunătăţirea muşcăturii şi îndreptarea dinţilor, purtarea unui aparat ortodontic are şi alte beneficii:

 • Îmbunătăţeşte imaginea de sine a copilului sau a adultului;
 • Ameliorează problemele de sănătate asociate cu dinţii sau maxilarul;
 • Facilitează curăţarea corespunzătoare a dinţilor şi reduce riscurile apariţiei cariilor, a afecţiunilor gingivale sau pierderea dinţilor;
 • Ameliorează dificultăţile de mestecare şi digestie, tulburările de vorbire şi uzura anormală a dinţilor.
 • Un lucru mai puţin cunoscut este că atunci când dinţii nu sunt corect aliniaţi, ţesutul gingival şi osul care susţine dinţii se pot dezvolta excesiv.

Când este recomandat să duci copilul la un ortodont în Braşov

Specialiştii le recomandă părinţilor să aibă în vedere primul control ortodontic pentru copii înainte de vârsta de 7 ani. Cu toate că aparatul dentar se poate pune la orice vârstă, vizita la un ortodont în cabinetele noastre din Brașov ar trebui programată cat mai devreme. În aceste condiții, medicul ortodont poate garanta sănătatea dentară optimă a copilului și eficiență maximă a tratamentului ortodontic.

Ortodontie

Tratament şi aparat ortodontic la Dental West în Braşov - etape

Dacă în urma consultaţiei de care ai beneficiat în unul dintre cabinetele noastre din Braşov s-a că este necesar un aparat ortodontic, urmează să fie parcurse trei etape majore:

 • Etapa de planificare a aparatului ortodontic - Este etapa care implică evaluarea istoricului medical şi dentar al pacientului, turnarea mulajelor dinţilor, fotografii ale feţei şi gurii, radiografii şi tomografii ale dinţilor şi maxilarelor. După o planificare atentă, ortodontul din Braşov va proiecta şi fixa aparatul dentar sau va trimite comanda pentru un aparat personalizat pe necesităţile pacientului.
 • Etapa activă - Tratamentul ortodontic activ implică vizitele regulate la ortodontul tău din Braşov pentru ajustările necesare şi, totodată, respectarea recomandărilor specifice de tratament.
 • Etapa de contenţie - Când tratamentul ortodontic este finalizat, aparatul dentar este îndepărtat şi este aplicat un dispozitiv de contenţie. De obicei, aceste dispozitive sunt detaşabile şi au rolul de a menţine modificările şi de a consolida modificările dinţilor. Cu toate că timpul de tratament ortodontic şi de contenţie variază de la un caz la altul, contenţia este un proces care poate dura toată viaţa.

Aparat dentar şi ortodont la clinica Dental West din Braşov - etape

Tehnologia din spatele ortodonţiei a avansat semnificativ, oferind soluţii din ce în ce mai eficiente şi confortabile pentru îndreptarea dinţilor, atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor. În cabinetele noastre stomatologice din Braşov, ortodonţii folosesc două tipuri de aparate dentare:

 • Aparat ortodontic fix metalic - Acesta a fost primul sistem de aparat ortodontic, iar preţul care este foarte accesibil îl face o opţiune populară. Durata tratamentului ortodontic depinde de tipul ocluziei şi de alte probleme pe care le poate avea pacientul. Pentru că vor fi purtate pe o perioadă îndelungată, aparatele ortodontice metalice sunt rezistente la coroziune, fiind fabricate din oţel inoxidabil de înaltă calitate sau aliaje de titan.
 • Aparat ortodontic fix ceramic - Acest aparat ortodontic este realizat din material ceramic sau porţelan şi are acelaşi rol şi efect ca şi cel metalic. Aparatul ortodontic fix ceramic este soluţia perfectă pentru adulţii care consideră că sârmele argintii sau metalice nu sunt foarte estetice. Chiar dacă nu este complet invizibil, aparatul ortodontic din ceramică este mai puţin vizibil şi mai discret decât cel metalic.
Ortodontie

Top 3 frici legate de aparatul ortodontic

1

Cât timp durează un tratament ortodontic?
În ciuda prejudecăților, durata tratamentului ortodontic ține foarte mult de pacient. Respectarea vizitelor regulate și indicațiilor primite de la medicul ortodont poate scurta tratamentul. Durata unui tratament ortodontic fix este între 6 luni și 2 ani.

2

Mă vor durea dinții dacă port aparat dentar?
Cele mai dificile momente pentru cei care poartă aparat dentar sunt cele după fixarea lui și după ședințele de activare. Pentru a minimiza disconfortul dar și pentru acordarea unui timp mai lung de acomodare, medicul ortodont nu va monta aparatul mandibular (jos) și maxilar (sus) în aceeași zi. Disconfortul apărut după activare nu durează mai mult de 1-2 zile iar dacă este necesar medicul vă poate prescrie analgezice. Dacă apar jene datorită componentelor propriu-zise ale aparatului (inele, brekeți) se poate aplica pe suprafața lor ceară specială pentru a rotunji marginile.

3

Mi se vor caria dinții în timp ce port aparatul ortodontic?
Dinții nu se cariază din cauza aparatului dentar propriu-zis ci datorită dificultății de igienizare corectă a dinților. Tocmai din acest motiv este recomandat tuturor pacienților purtători de aparat să își mențină pe cât de mult pot o igienă corespunzătoare, însoțite de igienizări profesionale complete (detartraj, airflow, periaj) realizate din 3 în 3 luni.

Aparat fix sau mobil?

Aparatul mobil este recomandat copiilor între 8 și 11 ani. Acesta stimulează dezvoltarea oaselor maxilare. În cazul aparatului mobil, succesul tratamentului depinde foarte mult de dorința de cooperare a copiilor, lucru care poate fi destul de dificil la această vârstă. Implicarea părinților pe parcursul tratamentului poate influența rezultatul final. De aceea, medicii noștri dedică timp unei comunicări eficiente atât cu pacientul cât și cu părintele.

Aparatul fix se poate purta la orice vârstă, începând cu 11 ani.

Ortodontie
Viața înainte, în timpul și după tratamentului ortodontic
Înainte de tratamentul ortodontic:
 • sunt necesare examene imagistice: radiografii și fotografii
 • este obligatorie o igienizare completă: detartraj, airflow, periaj
 • este posibil dar nu obligatoriu să fie necesare anumite extracții pentru a creea spațiu pe arcada dentară
În timpul tratamentului ortodontic:
 • activarea aparatului se face lunar
 • din 3 în 3 luni este indicată repetarea ședințelor de igienizare profesională
 • vei observa treptat cum zâmbetul tău capătă alt aspect
 • va trebui să eviți alimentele tari pentru a nu dezlipi brackeții
 • De asemenea, va trebui să te prezinți la medicul ortodont dacă ți se întâmplă acest lucru, deoarece tratamentul devine ineficient atâta cât timp nu sunt toți brackeții pe poziție.
După tratamentul ortodontic:
 • nu te vei putea opri din zâmbit și te vei bucura de rezultatele efortului depus
 • vei purta o gutieră sau o contenție (fibră de sticlă lipită pe fața internă a dinților) pentru a preveni schimbările de poziție

Preţul unui aparat dentar în clinica din Braşov

În cabinetele noastre din Braşov preţul unui aparat dentar variază în funcție de materialul din care este realizat și complexitate. Pentru a afla exact cat ar trebui sa plătești pentru un aparat ortodontic fix metalic - pentru o arcadă sau pentru un aparat ortodontic fix porțelan - ambele arcade, îți recomandăm să consulți lista de prețuri de pe site.

Totodată, pentru a şti exact un preţ pentru un aparat ortodontic fixat de un ortodont în Braşov la clinica noastră, ar trebui să beneficiezi de o consultaţie. Numai după un consult amănunţit, medicii noştri ortodonţi vor putea să stabilească de ce fel de aparat dentar ai nevoie şi, desigur, care este preţul acestuia.

Ortodont în Braşov - locaţii

Dacă ai decis că este timpul să faci ceva pentru zâmbetul tău, poţi găsi un ortodont în Braşov, în oricare dintre cele patru locaţii pe care le avem:

 • Cabinet Craiter situat pe Strada Harmanului, nr. 116, bl. 12, sc. A, ap. 1 - vis-a-vis de Lidl;

Pentru mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici de luni până vineri, între orele 8 - 20 şi răspundem cu plăcere la întrebări, atât la telefon, cât şi pe email.

Vino la Dental West dacă ai nevoie de un ortodont în orașul Braşov

Zâmbetul tău contează pentru noi iar la Dental West vei găsi întotdeauna disponibil un ortodont pentru Braşov şi, totodată, personal amabil şi bine pregătit. Pentru detalii şi programări, ne poţi contacta telefonic la oricare din numerele 0268 539 252, 0732 336 825, sau ne poţi scrie la email office@dentalwest.ro. Vei primi un răspuns în cel mai scurt timp.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.