Boala parodontală

Descoperă informațiile necesare despre boala parodontală:
De ce să tratezi boala parodontală la Dental West
Cum apare boala parodontală
Evoluția bolii paradontale
Diagnosticul bolii paradontale
Semne și simptome de parodontoză
Tratamentul parodontozei
Clinici unde poți veni pentru tratarea parodontozei
Date de contact pentru programări
Tratează boala parodontală la cabinetul Dental West din Brașov
Boala parodontală care poartă denumirea și de parodontoză este o afecțiune ce apare la nivelul gingiei sau osului dintelui și se manifestă prin inflamația gingiei. La clinica Dental West din Brașov, medicii specialiști în stomatologie se ocupă de tratarea și prevenirea bolii parodontale, dar și de alte probleme dentare. Cunoscută ca fiind o afecțiune cronică, boala parodontală afectează adulții și provoacă pierderea dinților. Consultă medicii stomatologi de la clinica noastră din Brașov dacă te confrunți cu boala parodontală.

Află mai multe despre a doua cea mai frecventă afecțiune din sfera bucală, după carie!
De ce să apelezi la clinica Dental West din Brașov pentru a trata boala parodontală
Este recomandat ca la primul semn de boală parodontală să consulți medicul stomatolog pentru a trata la timp această afecțiune și a-ți salva dantura. Echipa noastră de medici specialiști în parodontologie din Brașov vine în sprijinul tău cu tratamente personalizate, corect aplicate, în funcție de problemele pe care le ai. Iată motivele pentru care ar trebui să-ți faci o programare la clinica Dental West din Brașov, pentru a trata boala parodontală:

oferim servicii stomatologice de peste 20 de ani pentru comunitatea din Brașov și din împrejurimi;
vei întâlni medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, chiar și în tratarea bolii parodontale;
utilizăm doar echipamente și aparatură de ultimă generație pentru a asigura garanția fiecărei lucrări realizate de medici;
îți oferim consultanță specializată înainte de a începe să tratăm boala parodontală în Brașov, pentru a te informa cu privire la fiecare aspect ce ține de tratament;
clinicile Dental West furnizează toată gama de tratamente dentare, atât adulților, cât și copiilor;
Ne găsești în patru clinici stomatologice primitoare, astfel încât să ne poți contacta oricând pentru a trata boala parodontală în Brașov.
Cum apare boala parodontală
Factorul principal din cauza căruia apare boala parodontală este igiena orală necorespunzătoare. În cavitatea bucală există numeroase specii microbiene, însă acestea nu afectează organismul uman și sunt în echilibru unele cu altele. Dacă pacienții nu își mențin o rutină corectă de îngrijire a dinților, acele bacterii pot deveni patogene, iar asta duce mai apoi la inflamarea gingiei. Dacă te afli în Brașov, fă-ți o programare la clinica noastră pentru a preveni sau trata boala parodontală.

Boala parodontală este o afecțiune cronică, cu evoluție îndelungată cauzată de placa bacteriană.
“afecțiune cronică” – alte exemple de afecțiuni cronice sunt diabetul sau bolile inimii. La fel cum pentru acestea ne adresăm unui doctor specialist, și în stomatologie există un medic specialist, numit parodontolog. În orice afecțiune cronică, pacientul trebuie să aibă o relație foarte bună cu medicul care îl tratează, deoarece consultațiile și tratamentele vor fi necesare pe toată perioada vieții, pentru că bolile cronice nu se vindecă niciodată dar ele se pot ține sub control în forme constante.

“evoluție îndelungată” – boala parodontală nu are un debut zgomotos, ci începe sub formă de gingivită. Acestă formă este reversibilă, ceea ce înseamnă că simplele ședințe de igienizare realizate la 6 luni alături de un periajul zilnic sunt suficiente pentru sănătatea gingivală. Dacă atacul microbian învinge puterea de apărare a pacientului se va instala boala parodontală, lent, pe parcursul anilor.

“cauzată de placa bacteriană” – Placa bacteriană este inițial o peliculă moale, albicioasă care se formează pe suprafețele dinților. În timp, ea se calcifică și se transformă în tartru. Tratamentul este orientat spre a reduce încărcătura bacteriană locală.

Boală parodontală Brașov – în funcție de evoluție
Boala parodontală are trei stadii de evoluție și în funcție de acestea simptomele resimțite sunt diferite: gingivită, parodontită superficială și parodontită profundă. Atunci când se află în stadiu de gingivită, o persoană care suferă de boala parodontală va observa că gingiile s-au inflamat și înroșit. Acesta este momentul oportun de a consulta un medic stomatolog specialist în parodontologie așa cum sunt medicii noștri de la Dental West din Brașov. Cu ajutorul acestuia, boala parodontală poate fi eliminată prin efectuarea unui tratament destinat acestei afecțiuni.

În schimb, cazurile de parodontită superficială și parodontită profundă necesită mai multă atenție și ședințe de tratament. În momentul în care te confrunți cu boala parodontală avansată, gingia se retrage de pe dinți, iar osul se resoarbe. Din această fază apar pungile parodontale care conțin bacterii și care duc ulterior la pierderea dinților.

Tratamentele aplicate pentru boala parodontală la clinica Dental West din Brașov au ca scop prevenirea distrugerii țesuturilor, eliminarea infecției și împiedicarea căderii dinților.

Parodontoză Brașov – diagnostic
Pentru a depista prezența de parodontoză, trebuie să efectuezi un examen stomatologic la clinica Dental West din Brașov, în urma căruia medicul dentist va stabili un tratament personalizat și un program de igienă orală. Acesta va identifica existența plăcii bacteriene și tartrului, dar și prezența unei ușoare sângerări în timpul periajului.

Totodată, pentru a verifica în ce stadiu se află țesutul gingival, medicul va folosi o sondă specială cu ajutorul căreia va măsura adâncimea șanțului gingival sau spațiul aflat între dinte și gingie. Aceste măsurători sunt realizate cu scopul de a stabili gradul de parodontoză. În cazurile acestea, vizita imediată la medicul stomatolog poate înlătura problemele provocate de parodontoză și, în același timp, de a preveni alte probleme de sănătate. Pentru a evita apariția parodontozei, medicii de la clinica noastră din Brașov recomandă îngrijirea corespunzătoare a dinților printr-un periaj corect, folosirea aței dentare și efectuarea unor igienizări dentare profesionale.

Boala parodontala
Semne și simptome de parodontoză:
sângerare gingivală
mobilitate dentară
miros neplăcut al cavității bucale
retracție gingivală cu descoperirea rădăcinii
dureri simultane în diferite zone ale arcadelor dentare
Parodontoză tratament Brașov
Dacă te confrunți cu parodontoză, tratamentul aplicat în Brașov de medicii noștri este personalizat pentru fiecare pacient în parte și diferă de la o persoană la alta, în funcție de cât de avansată este boala. În parodontoză, tratamentul începe cu un simplu detartraj și poate ajunge chiar și la tratament chirurgical, dacă afecțiunea se află într-un stadiu înaintat. Datorită medicilor specialiști în stomatologie și parodontologie, poți scăpa de parodontoză prin realizarea unor tratamente dentare corect aplicate. Iată prin ce metode poți îndepărta parodontoza la clinicile noastre din Brașov:

Don’t try this
Igienizare completă: detartraj, airflow, periaj

Don’t try this
Chiuretajul pungilor parodontale: se face sub anestezie locală și constă în eliminarea tartrului situat adânc, pe suprafața rădăcinii, acolo unde ansa de detartraj este ineficientă.

Don’t try this
Sterilizarea pungilor parodontale cu laser: este o manoperă de durată scurtă, nedureroasă, în care medicul trece fibra laserului prin fiecare pungă parodontală distrugând coloniile microbiene.

Don’t try this
Injectarea profilactică de plasmă bogată în trombocite și factori de vindecare PRGF: această metodă de tratament presupune recoltarea de sânge, care se centrifughează apoi se injectează în pungile parodontale.

Don’t try this
Tratament antibiotic

Don’t try this
Imobilizarea dinților parodontotici cu fibră de sticlă

Don’t try this
Adiție osoasă sau grefe gingivale în formele avansate: intervenții chirurgicale prin care se refac defectele produse de boala parodontală.

Boala parodontală este o afecțiune care necesită tratament de lungă durată, dar care netratată compromite succesul oricărui alt tratament stomatologic. Este ca și cum am începe să construim pe un teren alunecos, de aceea înainte de implant sau proteze trebuie să ne asigurăm ca avem un țesut parodontal sănătos.

Tehnologii folosite în tratamentul bolii parodontale în clinicile Dental West
CBCT – imagine 3D indispensabilă pentru evaluarea pierderilor suportului osos, care nu poate fi examinat cu ochiul liber
Laser – sterilizează pungile parodontale în doar câteva minute și scade încărcătura microbiană locală
Tehnica de centrifugare PRGF – tehnică 100 % biocompatibilă prin care factori de creștere recoltați din sângele pacientului sunt introduși în punga parodontală pentru a accelera vindecarea.
Boala parodontala
Medici specialiști în parodontoză în Brașov
Specialiștii în stomatologie de la clinica noastră din Brașov te pot ajuta cu prevenirea și tratarea bolilor dentare, indiferent de tipul afecțiunii cu care te confrunți. Cea mai importantă componentă a oricărei organizații o constituie factorul uman, acesta fiind și motivul pentru care ne-am selecționat cu foarte mare atenție echipa medicală.

Medicii noștri sunt specialiști în diferite boli dentare, dar și în parodontoză și participă la cursuri de perfecționare internaționale și naționale pentru ca tratamentele aplicate să aibă o rată de succes cât mai mare. Evaluăm cu atenție maximă problemelor pacienților noștri și ne dorim să construim relații bazate pe încredere și respect cu aceștia, pentru ca la final satisfacția să fie simțită de ambele părți. În spatele unui diagnostic corect și unui tratament bine aplicat, stă o echipă pasionată și dedicată de medici.

În ce zone se află clinicile Dental West
La clinica Dental West din Brașov poți veni indiferent de situație, fie că te confrunți cu probleme dentare care îți creează disconfort, fie că vrei să faci un control de rutină pentru a te asigura că dantura ta este sănătoasă și îngrijită corespunzător. Dispunem de patru clinici stomatologice, dotate la standarde moderne și pregătite pentru a putea preveni și trata afecțiunile dentare. Ne găsești la adresele următoare din Brașov: strada Livada Vulturului, strada Iuliu Maniu, strada Harmanului, Bulevardul 15 Noiembrie.

Tratează parodontoza din timp la clinica Dental West din Brașov!
Afecțiunile dentare care nu sunt tratate la timp pot duce la agravarea stării de sănătate. Consultă medicii noștri pentru a preveni și trata parodontoza. Contactează-ne la numărul de telefon 0732 336 825 și fă-ți o programare la clinica Dental West din Brașov!

Tratează boala parodontală la cabinetul Dental West din Brașov

Boala parodontală care poartă denumirea și de parodontoză este o afecțiune ce apare la nivelul gingiei sau osului dintelui și se manifestă prin inflamația gingiei. La clinica Dental West din Brașov, medicii specialiști în stomatologie se ocupă de tratarea și prevenirea bolii parodontale, dar și de alte probleme dentare. Cunoscută ca fiind o afecțiune cronică, boala parodontală afectează adulții și provoacă pierderea dinților. Consultă medicii stomatologi de la clinica noastră din Brașov dacă te confrunți cu boala parodontală.

Află mai multe despre a doua cea mai frecventă afecțiune din sfera bucală, după carie!

De ce să apelezi la clinica Dental West din Brașov pentru a trata boala parodontală

Este recomandat ca la primul semn de boală parodontală să consulți medicul stomatolog pentru a trata la timp această afecțiune și a-ți salva dantura. Echipa noastră de medici specialiști în parodontologie din Brașov vine în sprijinul tău cu tratamente personalizate, corect aplicate, în funcție de problemele pe care le ai. Iată motivele pentru care ar trebui să-ți faci o programare la clinica Dental West din Brașov, pentru a trata boala parodontală:

 • oferim servicii stomatologice de peste 20 de ani pentru comunitatea din Brașov și din împrejurimi;
 • vei întâlni medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, chiar și în tratarea bolii parodontale;
 • utilizăm doar echipamente și aparatură de ultimă generație pentru a asigura garanția fiecărei lucrări realizate de medici;
 • îți oferim consultanță specializată înainte de a începe să tratăm boala parodontală în Brașov, pentru a te informa cu privire la fiecare aspect ce ține de tratament;
 • clinicile Dental West furnizează toată gama de tratamente dentare, atât adulților, cât și copiilor;
 • Ne găsești în patru clinici stomatologice primitoare, astfel încât să ne poți contacta oricând pentru a trata boala parodontală în Brașov.

Cum apare boala parodontală

Factorul principal din cauza căruia apare boala parodontală este igiena orală necorespunzătoare. În cavitatea bucală există numeroase specii microbiene, însă acestea nu afectează organismul uman și sunt în echilibru unele cu altele. Dacă pacienții nu își mențin o rutină corectă de îngrijire a dinților, acele bacterii pot deveni patogene, iar asta duce mai apoi la inflamarea gingiei. Dacă te afli în Brașov, fă-ți o programare la clinica noastră pentru a preveni sau trata boala parodontală.

Boala parodontală este o afecțiune cronică, cu evoluție îndelungată cauzată de placa bacteriană.

“afecțiune cronică” - alte exemple de afecțiuni cronice sunt diabetul sau bolile inimii. La fel cum pentru acestea ne adresăm unui doctor specialist, și în stomatologie există un medic specialist, numit parodontolog. În orice afecțiune cronică, pacientul trebuie să aibă o relație foarte bună cu medicul care îl tratează, deoarece consultațiile și tratamentele vor fi necesare pe toată perioada vieții, pentru că bolile cronice nu se vindecă niciodată dar ele se pot ține sub control în forme constante.

“evoluție îndelungată” - boala parodontală nu are un debut zgomotos, ci începe sub formă de gingivită. Acestă formă este reversibilă, ceea ce înseamnă că simplele ședințe de igienizare realizate la 6 luni alături de un periajul zilnic sunt suficiente pentru sănătatea gingivală. Dacă atacul microbian învinge puterea de apărare a pacientului se va instala boala parodontală, lent, pe parcursul anilor.

“cauzată de placa bacteriană” - Placa bacteriană este inițial o peliculă moale, albicioasă care se formează pe suprafețele dinților. În timp, ea se calcifică și se transformă în tartru. Tratamentul este orientat spre a reduce încărcătura bacteriană locală.

Boală parodontală Brașov – în funcție de evoluție

Boala parodontală are trei stadii de evoluție și în funcție de acestea simptomele resimțite sunt diferite: gingivită, parodontită superficială și parodontită profundă. Atunci când se află în stadiu de gingivită, o persoană care suferă de boala parodontală va observa că gingiile s-au inflamat și înroșit. Acesta este momentul oportun de a consulta un medic stomatolog specialist în parodontologie așa cum sunt medicii noștri de la Dental West din Brașov. Cu ajutorul acestuia, boala parodontală poate fi eliminată prin efectuarea unui tratament destinat acestei afecțiuni.

În schimb, cazurile de parodontită superficială și parodontită profundă necesită mai multă atenție și ședințe de tratament. În momentul în care te confrunți cu boala parodontală avansată, gingia se retrage de pe dinți, iar osul se resoarbe. Din această fază apar pungile parodontale care conțin bacterii și care duc ulterior la pierderea dinților.

Tratamentele aplicate pentru boala parodontală la clinica Dental West din Brașov au ca scop prevenirea distrugerii țesuturilor, eliminarea infecției și împiedicarea căderii dinților.

Parodontoză Brașov – diagnostic

Pentru a depista prezența de parodontoză, trebuie să efectuezi un examen stomatologic la clinica Dental West din Brașov, în urma căruia medicul dentist va stabili un tratament personalizat și un program de igienă orală. Acesta va identifica existența plăcii bacteriene și tartrului, dar și prezența unei ușoare sângerări în timpul periajului.

Totodată, pentru a verifica în ce stadiu se află țesutul gingival, medicul va folosi o sondă specială cu ajutorul căreia va măsura adâncimea șanțului gingival sau spațiul aflat între dinte și gingie. Aceste măsurători sunt realizate cu scopul de a stabili gradul de parodontoză. În cazurile acestea, vizita imediată la medicul stomatolog poate înlătura problemele provocate de parodontoză și, în același timp, de a preveni alte probleme de sănătate. Pentru a evita apariția parodontozei, medicii de la clinica noastră din Brașov recomandă îngrijirea corespunzătoare a dinților printr-un periaj corect, folosirea aței dentare și efectuarea unor igienizări dentare profesionale.

Boala parodontala

Semne și simptome de parodontoză:

 • sângerare gingivală
 • mobilitate dentară
 • miros neplăcut al cavității bucale
 • retracție gingivală cu descoperirea rădăcinii
 • dureri simultane în diferite zone ale arcadelor dentare

Parodontoză tratament Brașov

Dacă te confrunți cu parodontoză, tratamentul aplicat în Brașov de medicii noștri este personalizat pentru fiecare pacient în parte și diferă de la o persoană la alta, în funcție de cât de avansată este boala. În parodontoză, tratamentul începe cu un simplu detartraj și poate ajunge chiar și la tratament chirurgical, dacă afecțiunea se află într-un stadiu înaintat. Datorită medicilor specialiști în stomatologie și parodontologie, poți scăpa de parodontoză prin realizarea unor tratamente dentare corect aplicate. Iată prin ce metode poți îndepărta parodontoza la clinicile noastre din Brașov:

Don't try this

Igienizare completă: detartraj, airflow, periaj

Don't try this

Chiuretajul pungilor parodontale: se face sub anestezie locală și constă în eliminarea tartrului situat adânc, pe suprafața rădăcinii, acolo unde ansa de detartraj este ineficientă.

Don't try this

Sterilizarea pungilor parodontale cu laser: este o manoperă de durată scurtă, nedureroasă, în care medicul trece fibra laserului prin fiecare pungă parodontală distrugând coloniile microbiene.

Don't try this

Injectarea profilactică de plasmă bogată în trombocite și factori de vindecare PRGF: această metodă de tratament presupune recoltarea de sânge, care se centrifughează apoi se injectează în pungile parodontale.

Don't try this

Tratament antibiotic

Don't try this

Imobilizarea dinților parodontotici cu fibră de sticlă

Don't try this

Adiție osoasă sau grefe gingivale în formele avansate: intervenții chirurgicale prin care se refac defectele produse de boala parodontală.

Boala parodontală este o afecțiune care necesită tratament de lungă durată, dar care netratată compromite succesul oricărui alt tratament stomatologic. Este ca și cum am începe să construim pe un teren alunecos, de aceea înainte de implant sau proteze trebuie să ne asigurăm ca avem un țesut parodontal sănătos.

Tehnologii folosite în tratamentul bolii parodontale în clinicile Dental West

 • CBCT - imagine 3D indispensabilă pentru evaluarea pierderilor suportului osos, care nu poate fi examinat cu ochiul liber
 • Laser - sterilizează pungile parodontale în doar câteva minute și scade încărcătura microbiană locală
 • Tehnica de centrifugare PRGF - tehnică 100 % biocompatibilă prin care factori de creștere recoltați din sângele pacientului sunt introduși în punga parodontală pentru a accelera vindecarea.
Boala parodontala

Medici specialiști în parodontoză în Brașov

Specialiștii în stomatologie de la clinica noastră din Brașov te pot ajuta cu prevenirea și tratarea bolilor dentare, indiferent de tipul afecțiunii cu care te confrunți. Cea mai importantă componentă a oricărei organizații o constituie factorul uman, acesta fiind și motivul pentru care ne-am selecționat cu foarte mare atenție echipa medicală.

Medicii noștri sunt specialiști în diferite boli dentare, dar și în parodontoză și participă la cursuri de perfecționare internaționale și naționale pentru ca tratamentele aplicate să aibă o rată de succes cât mai mare. Evaluăm cu atenție maximă problemelor pacienților noștri și ne dorim să construim relații bazate pe încredere și respect cu aceștia, pentru ca la final satisfacția să fie simțită de ambele părți. În spatele unui diagnostic corect și unui tratament bine aplicat, stă o echipă pasionată și dedicată de medici.

În ce zone se află clinicile Dental West

La clinica Dental West din Brașov poți veni indiferent de situație, fie că te confrunți cu probleme dentare care îți creează disconfort, fie că vrei să faci un control de rutină pentru a te asigura că dantura ta este sănătoasă și îngrijită corespunzător. Dispunem de patru clinici stomatologice, dotate la standarde moderne și pregătite pentru a putea preveni și trata afecțiunile dentare. Ne găsești la adresele următoare din Brașov: strada Livada Vulturului, strada Iuliu Maniu, strada Harmanului, Bulevardul 15 Noiembrie.

Tratează parodontoza din timp la clinica Dental West din Brașov!

Afecțiunile dentare care nu sunt tratate la timp pot duce la agravarea stării de sănătate. Consultă medicii noștri pentru a preveni și trata parodontoza. Contactează-ne la numărul de telefon 0732 336 825 și fă-ți o programare la clinica Dental West din Brașov!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.