Caria dentara

Ce vei găsi în această pagină:
Ce sunt cariile dentare
De ce să apelezi la Dental West pentru tratarea cariei dentare
Tipuri de carii dentare
Mituri legate de cariile dentare
Etapele unei obturații (plombe)
Prețuri plombe dentare
Clinicile unde poți veni pentru tratarea cariilor dentare
Date de contact pentru programări
Scapă de orice carie dentară la cabinetul Dental West din Brașov
Cariile dentare sunt printre cele mai răspândite afecțiuni cu care te poți confrunta de-a lungul vieții și care pot provoca dureri insuportabile. Efectele provocate de caria dentară asupra dinților sunt ireversibile, așa că apelează din timp la ajutorul medicilor noștri de la clinica Dental West din Brașov.

O carie dentară apare în momentul în care smalțul dinților este distrus de placa bacteriană. Acestea se formează constant pe dinți, iar atunci când se consumă lichide și alimente bogate în zahăr, bacteriile plăcii produc acizi care afectează smalțul dinților.

O carie dentară netratată la timp poate duce la deteriorarea și afectarea dintelui natural, iar în cazurile mai grave chiar și la pierderea acestuia. Pentru a împiedica apariția unei carii dentare, trebuie să menții o igienă orală corespunzătoare, iar vizita la medicul stomatolog să se efectueze periodic. Clinica noastră din Brașov se ocupă de tratarea afecțiunilor dentare de orice tip, printre care se află și tratarea cariei dentare. Alături de medicii noștri profesioniști ai posibilitatea de a trata problemele care pot apărea la nivelul cavității bucale.

Carii dentare
Avantajele tratării unei carii dentare la clinica noastră din Brașov
Să previi în loc să tratezi este cea mai recomandată acțiune atunci când te confrunți cu o carie dentară. Însă, dacă durerile de dinți îți creează disconfort atunci când consumi alimente sau lichide calde sau reci, este bine să apelezi la un medic stomatolog care să îți ofere tratamentele corespunzătoare pentru îndepărtarea durerii. Astfel, medicii de la clinica noastră din Brașov vin în sprijinul tău si se asigură că vei beneficia de tratamente corecte și personalizate:

Vei avea parte de medici specialiști, cu experiență în tratarea cariilor dentare și a altor probleme stomatologice;
Beneficiezi de o gamă largă de servicii stomatologice, precum obturații dentare (plombe) din materiale fizionomice care se integrează perfect cu dinții tăi;
Folosim cele mai rezistente materiale pentru obturatii, echipamente și aparatură modernă, de ultimă generație, pentru ca pacienții să se bucure de cea mai bună experiență la clinica noastră din Brașov;
Prețurile practicate de clinica noastră sunt oneste și reale;
Înainte de a începe tratamentul cariei dentare, oferim consultanță și informații detaliate pacienților, pentru ca aceștia să cunoască toate aspectele necesare acestei proceduri;
Ne concentrăm pe nevoile pacienților noștri și dorim să îi ajutăm să-și mențină și să-și redobândească sănătatea orală.
Carii dentare
Caria de la A la Z
Sensul de evoluție al cariei este orientat spre profunzimea dintelui, pe măsură ce rezistența lui scade. Smalțul este cel mai dur țesut din organismul uman, mai dur decât osul, comparabil chiar cu diamantul. Odată ce caria a afectat smalțul, următoarea structură în calea atacului carios este dentina. Dentina este de asemenea un țesut mineralizat, însă mult mai puțin rezistentă decât smalțul. În plus, dentina comunică prin numeroase canale cu pulpa dentară (nervul dintelui).

În momentul în care atacul carios a străbătut smalțul, dentina și a ajuns la camera pulpară,vitalitatea dintelui este în pericol.

Camera pulpară conține vase de sânge și nervi care dacă sunt iritați produc durere. Dat fiind faptul că acesta este un mod al organismului de a avertiza prezența cariei profunde, durerile provocate de carii pot fi foarte puternice.

Dacă dintele este în continuare netratat, va fi compromisă și integritatea rădăcinii dintelui, ajungând în timp la pierderea lui.

Tipuri de carii dentare tratate la clinica Dental West din Brașov
Există mai multe tipuri de carii dentare care pot apărea din diferite motive, din cauza periajului incorect, a anumitor alimente și băuturi sau din cauza unor obiceiuri nesănătoase (fumatul, consumul de alcool etc). În funcție de stadiul în care se află, medicii noștri te pot ajuta să îți tratezi o carie dentară, la clinica Dental West din Brașov. Astfel, cariile dentare se clasifică în:

Carii dentare în șanțuri și fosete: care apar pe suprafața dinților cu ajutorul cărora putem mesteca alimentele;
Carii dentare pe suprafețe netede: care se formează pe suprafața laterală a dinților;
Carii dentare pe rădăcina dinților: sunt prezente atunci cand persoana suferă de parodontoză sau gingivită;
Carii dentare secundare sau marginale: care apar între dinte și plombă dentară;
Carii dentare recurente sau recidivante: pot fi depistate în urma unei radiografii dentare.
Singurul moment din evoluția cariei în care medicul stomatolog poate opri procesul este cea de demineralizare incipientă sau “pată albă cretoasă”. În acest moment, caria se poate trata prin impregnare cu un anumit tip de compozit. Aceasta este o tehnică modernă și profilactică prin care nu mai este necesară prepararea dintelui cu freza.

De ce facem carii dacă smalțul este cel mai puternic țesut din organism?
Smalțul este cel mai dur și rezistent țesut din organism. El nu poate fi străbătut decât cu freze diamantate. Rezistența lui vine din faptul că este foarte mineralizat iar atacul carios este un atac acid, care demineralizează smalțul. Bacteriile cauzatoare de carie, cum sunt Streptococii și Lactobacilii consumă zaharuri și produc acid lactic. Pentru a avea efect demineralizant, acidul lactic are nevoie de contact îndelungat cu suprafața subțire a smalțului. Când nu ne spălăm pe dinți nu facem decât să oferim timp de acțiune atacului acid asupra smalțului.

Băuturile acidulate, dulciurile lipicioase, citricele, alimentele bogate în zahăr cresc șansele de apariție a cariilor și măresc ritmul de evoluție al celor existente.

Top 3 mituri legate de caria dentară
1
Orice pată neagră este carie
Dinții pot prezenta pigmentații naturale, numite marmorații care nu sunt echivalente cu caria. Marmorațiile apar frecvent în șanțurile și fosetele dinților din zona molarilor. Culoarea lor variază de la maro deschis la negru.

2
Un dinte obturat nu se mai cariază
Orice dinte se poate caria chiar dacă a fost obturat (plombat). Zona de trecere dintre obturație (plombă) și smalț este o zonă de minimă rezistență care poate fi punctul de plecare al unei carii noi. Un rol important de prevenire a cariilor îl are igiena regulată însoțită de vizite periodice la dentist pentru control și igienizări profilactice.

3
Obturația (plomba) doare
Singura etapă care poate creea disconfort este cea de curățare a smalțului și dentinei distruse. Tratamentul unei carii profunde este precedat de anestezie locală, pentru a evita durerea.

Tratarea unei carii dentare printr-o plombă dentară la cabinetul stomatologic din Brașov
Una dintre cele mai comune metode de tratare a cariei dentare folosită în stomatologie este obturația dentară. Aceasta mai este cunoscută în limbaj obișnuit și sub denumirea de plombă dentară și presupune restaurarea dintelui afectat de carii pentru a-i reda aspectul normal. Este necesar să apelezi la o plombă dentară în momentul în care medicul stomatolog constată că nu mai există substanță dentară și s-a creat deja o cavitate. O plombă dentară ajută atât la tratarea cariilor, cât și la prevenirea apariției unora noi. Tratamentul cariilor cu plombe dentare se adresează tuturor pacienților, indiferent de vârsta pe care o au și se realizează cu succes la clinicile noastre din Brașov.

Carii dentare
Ce presupune procedura de realizare a unei plombe dentare
Atunci când va pune o plombă dentară, medicul stomatolog de la clinica Dental West din Brașov va urma niște pași prestabiliți, iar pentru ca pacientul să nu resimtă durerea va face o anestezie locală. Scopul principal al acestei proceduri este de a realiza o reconstituire care să refacă forma dintelui, să nu producă dureri, iar la final să fie foarte estetică.

Așadar, tratarea cariilor dentare realizate la clinica noastră din Brașov se referă la îndepărtarea ariei dentinei cariate. Urmează aplicare unui compozit care să fie compatibil cu organismul și care să aibă un aspect asemănător cu cel al unui dinte natural. Procedura este indicată atât copiilor, cât și adulților.

Etapele unei obturații (plombe)
1
Curățarea cariei și a țesuturilor dentare distruse cu freza, sub anestezie. În urma acestei etape rămâne doar țesut dentar sănătos, dur.

2
Demineralizare acidă. Pentru o adeziune de lungă durată se aplică timp de 30 de secunde acid într-o concentrație medie care va creea microretenții pentru compozit. Acidul se spală iar cavitatea se usucă.

3
Aplicarea adezivului. Adezivul are rol de a lega compozitul de suprafața dentară. El se fotopolimerizează 30 de secunde.

4
Aplicarea și modelarea compozitului care trebuie să fie de aceeași culoare cu cea a dintelui tratat. Compozitul se fotopolimerizează pentru a se întări.

Ce preț are o plombă dentară la clinica dentara Dental West din Brașov
O plombă dentară este soluția potrivită pentru persoanele care se confruntă cu carii dentare. În cele mai multe cazuri, metoda prin care se tratează cariile dentare este o plombă dentară. Prețul pentru o plombă dentară la clinica Dental West din Brașov diferă și este calculat în funcție de complexitatea cariei dentare. Prețul variază în funcție de mărimea și profunzimea cariei dentare. Consultă lista de prețuri de pe site-ul nostru pentru o plombă dentară la clinica noastră din Brașov.

DE CE EXISTĂ UN INTERVAL DE PREȚ PENTRU OBTURAȚIE ȘI NU UN PREȚ STANDARD?
Tratamentul cariei are prețuri diferite în funcție de complexitatea ei.
Caria mică este cea superficială, aflată doar în smalț.
Caria medie este cea aflată atat în smalț cât și în dentină sau doar în smalț dar pe o suprafață întinsă.

Caria mare, este caria profundă, situată în imediata vecinătate a pulpei dentare. Pentru acest tip de carie este necesar mai mult timp de lucru și eventual materiale speciale care protejează pulpa dentară de variațiile de temperatura ale alimentelor. Caria mare poate însemna și o carie situată doar în dentină dar întinsă pe o suprafață mai mare.

Consultă lista de prețuri pentru tratamentul cariei dentare.
Medici dedicați și profesioniști la clinica stomatologica Dental West din Brașov
Atenția la problemele pacienților noștri este factorul care ne motivează să realizăm tratamente calitative și garantate. Echipa noastră de medici specialiști participă constant la cursuri de perfecționare și workshop-uri la nivel internațional și național, tocmai pentru a putea rezolva orice tip de problemă care poate apărea la nivelul danturii. La clinica Dental West din Brașov vei întâlni medici specialiști în estetică dentară care te vor ajuta să-ți tratezi orice carie dentară sau să îți înlocuiești o plombă dentară veche. Vei putea primi îngrijiri medicale, dar și consultanță în menținerea unei sănătăți orale corespunzătoare de la medicii stomatologi ai clinicilor Dental West.

Unde ne poți găsi pentru a trata o carie dentară la clinica noastră din Brașov
Este important ca atunci când te confrunți cu o carie dentară să o tratezi din timp pentru ca aceasta să nu se agraveze și să nu apară complicații. Dental West deține patru clinici moderne în Brașov, unde îți poți trata o carie dentară printr-o plombă.

Ne poți găsi în următoarele zone din Brașov: Strada Livada Vulturului, Strada Iuliu Maniu, Strada Harmanului, Bulevardul 15 Noiembrie.

Contactează-ne pentru tratarea unei carii dentare și bucură-te de o dantură impecabilă!
Principalul nostru obiectiv este asigurarea confortului și siguranței pacienților noștri în ceea ce privește modalitatea de tratare a unei carii dentare. Contactează-ne în orice moment vrei să tratezi o carie dentară sau ai nevoie de o plombă dentară în Brașov. Sună la numărul de telefon 0732 336 825 și programează-ți o vizită la medicul stomatolog!

Scapă de orice carie dentară la cabinetul Dental West din Brașov

Cariile dentare sunt printre cele mai răspândite afecțiuni cu care te poți confrunta de-a lungul vieții și care pot provoca dureri insuportabile. Efectele provocate de caria dentară asupra dinților sunt ireversibile, așa că apelează din timp la ajutorul medicilor noștri de la clinica Dental West din Brașov.

O carie dentară apare în momentul în care smalțul dinților este distrus de placa bacteriană. Acestea se formează constant pe dinți, iar atunci când se consumă lichide și alimente bogate în zahăr, bacteriile plăcii produc acizi care afectează smalțul dinților.

O carie dentară netratată la timp poate duce la deteriorarea și afectarea dintelui natural, iar în cazurile mai grave chiar și la pierderea acestuia. Pentru a împiedica apariția unei carii dentare, trebuie să menții o igienă orală corespunzătoare, iar vizita la medicul stomatolog să se efectueze periodic. Clinica noastră din Brașov se ocupă de tratarea afecțiunilor dentare de orice tip, printre care se află și tratarea cariei dentare. Alături de medicii noștri profesioniști ai posibilitatea de a trata problemele care pot apărea la nivelul cavității bucale.

Carii dentare

Avantajele tratării unei carii dentare la clinica noastră din Brașov

Să previi în loc să tratezi este cea mai recomandată acțiune atunci când te confrunți cu o carie dentară. Însă, dacă durerile de dinți îți creează disconfort atunci când consumi alimente sau lichide calde sau reci, este bine să apelezi la un medic stomatolog care să îți ofere tratamentele corespunzătoare pentru îndepărtarea durerii. Astfel, medicii de la clinica noastră din Brașov vin în sprijinul tău si se asigură că vei beneficia de tratamente corecte și personalizate:

 • Vei avea parte de medici specialiști, cu experiență în tratarea cariilor dentare și a altor probleme stomatologice;
 • Beneficiezi de o gamă largă de servicii stomatologice, precum obturații dentare (plombe) din materiale fizionomice care se integrează perfect cu dinții tăi;
 • Folosim cele mai rezistente materiale pentru obturatii, echipamente și aparatură modernă, de ultimă generație, pentru ca pacienții să se bucure de cea mai bună experiență la clinica noastră din Brașov;
 • Prețurile practicate de clinica noastră sunt oneste și reale;
 • Înainte de a începe tratamentul cariei dentare, oferim consultanță și informații detaliate pacienților, pentru ca aceștia să cunoască toate aspectele necesare acestei proceduri;
 • Ne concentrăm pe nevoile pacienților noștri și dorim să îi ajutăm să-și mențină și să-și redobândească sănătatea orală.
Carii dentare

Caria de la A la Z

Sensul de evoluție al cariei este orientat spre profunzimea dintelui, pe măsură ce rezistența lui scade. Smalțul este cel mai dur țesut din organismul uman, mai dur decât osul, comparabil chiar cu diamantul. Odată ce caria a afectat smalțul, următoarea structură în calea atacului carios este dentina. Dentina este de asemenea un țesut mineralizat, însă mult mai puțin rezistentă decât smalțul. În plus, dentina comunică prin numeroase canale cu pulpa dentară (nervul dintelui).

În momentul în care atacul carios a străbătut smalțul, dentina și a ajuns la camera pulpară,vitalitatea dintelui este în pericol.

Camera pulpară conține vase de sânge și nervi care dacă sunt iritați produc durere. Dat fiind faptul că acesta este un mod al organismului de a avertiza prezența cariei profunde, durerile provocate de carii pot fi foarte puternice.

Dacă dintele este în continuare netratat, va fi compromisă și integritatea rădăcinii dintelui, ajungând în timp la pierderea lui.

Tipuri de carii dentare tratate la clinica Dental West din Brașov

Există mai multe tipuri de carii dentare care pot apărea din diferite motive, din cauza periajului incorect, a anumitor alimente și băuturi sau din cauza unor obiceiuri nesănătoase (fumatul, consumul de alcool etc). În funcție de stadiul în care se află, medicii noștri te pot ajuta să îți tratezi o carie dentară, la clinica Dental West din Brașov. Astfel, cariile dentare se clasifică în:

 • Carii dentare în șanțuri și fosete: care apar pe suprafața dinților cu ajutorul cărora putem mesteca alimentele;
 • Carii dentare pe suprafețe netede: care se formează pe suprafața laterală a dinților;
 • Carii dentare pe rădăcina dinților: sunt prezente atunci cand persoana suferă de parodontoză sau gingivită;
 • Carii dentare secundare sau marginale: care apar între dinte și plombă dentară;
 • Carii dentare recurente sau recidivante: pot fi depistate în urma unei radiografii dentare.

Singurul moment din evoluția cariei în care medicul stomatolog poate opri procesul este cea de demineralizare incipientă sau “pată albă cretoasă”. În acest moment, caria se poate trata prin impregnare cu un anumit tip de compozit. Aceasta este o tehnică modernă și profilactică prin care nu mai este necesară prepararea dintelui cu freza.

De ce facem carii dacă smalțul este cel mai puternic țesut din organism?

Smalțul este cel mai dur și rezistent țesut din organism. El nu poate fi străbătut decât cu freze diamantate. Rezistența lui vine din faptul că este foarte mineralizat iar atacul carios este un atac acid, care demineralizează smalțul. Bacteriile cauzatoare de carie, cum sunt Streptococii și Lactobacilii consumă zaharuri și produc acid lactic. Pentru a avea efect demineralizant, acidul lactic are nevoie de contact îndelungat cu suprafața subțire a smalțului. Când nu ne spălăm pe dinți nu facem decât să oferim timp de acțiune atacului acid asupra smalțului.

Băuturile acidulate, dulciurile lipicioase, citricele, alimentele bogate în zahăr cresc șansele de apariție a cariilor și măresc ritmul de evoluție al celor existente.

Top 3 mituri legate de caria dentară

1

Orice pată neagră este carie
Dinții pot prezenta pigmentații naturale, numite marmorații care nu sunt echivalente cu caria. Marmorațiile apar frecvent în șanțurile și fosetele dinților din zona molarilor. Culoarea lor variază de la maro deschis la negru.

2

Un dinte obturat nu se mai cariază
Orice dinte se poate caria chiar dacă a fost obturat (plombat). Zona de trecere dintre obturație (plombă) și smalț este o zonă de minimă rezistență care poate fi punctul de plecare al unei carii noi. Un rol important de prevenire a cariilor îl are igiena regulată însoțită de vizite periodice la dentist pentru control și igienizări profilactice.

3

Obturația (plomba) doare
Singura etapă care poate creea disconfort este cea de curățare a smalțului și dentinei distruse. Tratamentul unei carii profunde este precedat de anestezie locală, pentru a evita durerea.

Tratarea unei carii dentare printr-o plombă dentară la cabinetul stomatologic din Brașov

Una dintre cele mai comune metode de tratare a cariei dentare folosită în stomatologie este obturația dentară. Aceasta mai este cunoscută în limbaj obișnuit și sub denumirea de plombă dentară și presupune restaurarea dintelui afectat de carii pentru a-i reda aspectul normal. Este necesar să apelezi la o plombă dentară în momentul în care medicul stomatolog constată că nu mai există substanță dentară și s-a creat deja o cavitate. O plombă dentară ajută atât la tratarea cariilor, cât și la prevenirea apariției unora noi. Tratamentul cariilor cu plombe dentare se adresează tuturor pacienților, indiferent de vârsta pe care o au și se realizează cu succes la clinicile noastre din Brașov.

Carii dentare

Ce presupune procedura de realizare a unei plombe dentare

Atunci când va pune o plombă dentară, medicul stomatolog de la clinica Dental West din Brașov va urma niște pași prestabiliți, iar pentru ca pacientul să nu resimtă durerea va face o anestezie locală. Scopul principal al acestei proceduri este de a realiza o reconstituire care să refacă forma dintelui, să nu producă dureri, iar la final să fie foarte estetică.

Așadar, tratarea cariilor dentare realizate la clinica noastră din Brașov se referă la îndepărtarea ariei dentinei cariate. Urmează aplicare unui compozit care să fie compatibil cu organismul și care să aibă un aspect asemănător cu cel al unui dinte natural. Procedura este indicată atât copiilor, cât și adulților.

Etapele unei obturații (plombe)

1

Curățarea cariei și a țesuturilor dentare distruse cu freza, sub anestezie. În urma acestei etape rămâne doar țesut dentar sănătos, dur.

2

Demineralizare acidă. Pentru o adeziune de lungă durată se aplică timp de 30 de secunde acid într-o concentrație medie care va creea microretenții pentru compozit. Acidul se spală iar cavitatea se usucă.

3

Aplicarea adezivului. Adezivul are rol de a lega compozitul de suprafața dentară. El se fotopolimerizează 30 de secunde.

4

Aplicarea și modelarea compozitului care trebuie să fie de aceeași culoare cu cea a dintelui tratat. Compozitul se fotopolimerizează pentru a se întări.

Ce preț are o plombă dentară la clinica dentara Dental West din Brașov

O plombă dentară este soluția potrivită pentru persoanele care se confruntă cu carii dentare. În cele mai multe cazuri, metoda prin care se tratează cariile dentare este o plombă dentară. Prețul pentru o plombă dentară la clinica Dental West din Brașov diferă și este calculat în funcție de complexitatea cariei dentare. Prețul variază în funcție de mărimea și profunzimea cariei dentare. Consultă lista de prețuri de pe site-ul nostru pentru o plombă dentară la clinica noastră din Brașov.

De ce există un interval de preț pentru obturație și nu un preț standard?

Tratamentul cariei are prețuri diferite în funcție de complexitatea ei.
Caria mică este cea superficială, aflată doar în smalț.
Caria medie este cea aflată atat în smalț cât și în dentină sau doar în smalț dar pe o suprafață întinsă.

Caria mare, este caria profundă, situată în imediata vecinătate a pulpei dentare. Pentru acest tip de carie este necesar mai mult timp de lucru și eventual materiale speciale care protejează pulpa dentară de variațiile de temperatura ale alimentelor. Caria mare poate însemna și o carie situată doar în dentină dar întinsă pe o suprafață mai mare.

Medici dedicați și profesioniști la clinica stomatologica Dental West din Brașov

Atenția la problemele pacienților noștri este factorul care ne motivează să realizăm tratamente calitative și garantate. Echipa noastră de medici specialiști participă constant la cursuri de perfecționare și workshop-uri la nivel internațional și național, tocmai pentru a putea rezolva orice tip de problemă care poate apărea la nivelul danturii. La clinica Dental West din Brașov vei întâlni medici specialiști în estetică dentară care te vor ajuta să-ți tratezi orice carie dentară sau să îți înlocuiești o plombă dentară veche. Vei putea primi îngrijiri medicale, dar și consultanță în menținerea unei sănătăți orale corespunzătoare de la medicii stomatologi ai clinicilor Dental West.

Unde ne poți găsi pentru a trata o carie dentară la clinica noastră din Brașov

Este important ca atunci când te confrunți cu o carie dentară să o tratezi din timp pentru ca aceasta să nu se agraveze și să nu apară complicații. Dental West deține patru clinici moderne în Brașov, unde îți poți trata o carie dentară printr-o plombă.

Ne poți găsi în următoarele zone din Brașov: Strada Livada Vulturului, Strada Iuliu Maniu, Strada Harmanului, Bulevardul 15 Noiembrie.

Contactează-ne pentru tratarea unei carii dentare și bucură-te de o dantură impecabilă!

Principalul nostru obiectiv este asigurarea confortului și siguranței pacienților noștri în ceea ce privește modalitatea de tratare a unei carii dentare. Contactează-ne în orice moment vrei să tratezi o carie dentară sau ai nevoie de o plombă dentară în Brașov. Sună la numărul de telefon 0732 336 825 și programează-ți o vizită la medicul stomatolog!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.