Implantologie

Descoperă informațiile necesare:
Ce este implantologia
Beneficiile pe care le poți avea dacă alegi un implant dentar la clinica noastră
De ce să alegi Dental West pentru servicii de implantologie
Ce este un implant dentar
Ce sunt coroanele pe implant dentar
Tipuri de implanturi dentare
Etapele de tratament cu implant dentar
Ce analize sunt necesare înainte de un implant dentar
Avantajele unui implant dentar
Dezavantajele unui implant dentar
Prețuri pentru implantul dentar
Date de contact pentru programări
Alătură-te miilor de pacienți care și-au schimbat viața.
SUNTEM O ECHIPĂ SPECIALIZATĂ DE MEDICI STOMATOLOGI DEDICAȚI PENTRU RESTAURAREA ZÂMBETULUI TĂU!
SUNĂ PENTRU O CONSULTAȚIE!
+40 775 336 825
COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL NOSTRU DE EVALUARE PENTRU IMPLANT DENTAR
Implantologie Brașov
Implantologia este o ramură a stomatologiei, care are scopul de a înlocui dinții lipsa sau deteriorați din cauza cariilor sau afecțiunilor parodontale, cu implanturi dentare. Implantul dentar este un dispozitiv medical care înlocuiește unul sau mai mulți dinți pierduți. Acesta oferă aspectul, dar și senzația de dinte natural atunci când vorbim, mestecăm sau zâmbim.

Clinica noastră din Brașov vine în sprijinul pacienților cu servicii de implantologie și oferă soluții actuale de tratament pentru ca aceștia să redescopere placerea de a zâmbi. Implanturile dentare sunt soluții permanente, pe viață, care îți asigură o dantură sănătoasă și estetică în orice moment.

Implant dentar
Un implant dentar cuprinde 3 părți
Coroana
COROANĂ
Coroana înlocuiește dintele vizibil în cavitatea bucală.

Coroana
BONT
Bontul face legătura dintre șurub și coroană.

Coroana
ȘURUB
Șurubul înlocuiește rădăcina dintelui, se inseră în os și nu este vizibil în cavitatea bucală.

Ce beneficii ai dacă îți pui un implant dentar la clinica DentalWest
O dantură defectuoasă îți poate afecta încrederea în sine și starea de bine, dar îți poate crea și un disconfort atunci când mănânci. Totodată, lipsa unui dinte sau mai multor dinți poate îngreuna pronunțarea corectă a cuvintelor. Soluția de tratament ideală pe care specialiștii noștri o propun este un implant dentar. Prin serviciul de implantologie din Brașov, clinica Dental West oferă următoarele beneficii:

Lucrăm doar cu medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, care au o experiență de peste 20 de ani în servicii stomatologice;
Deținem echipamente de ultimă generație, care să le ofere pacienților o experiență nedureroasă
Nu grăbim procedurile. Înainte de a-ți pune un implant dentar în clinica noastră din Brașov, vei face o consultație amănunțită, niște analize de sânge și un computer tomograf în urma cărora medicul va putea obține informații referitoare la calitatea osului existent;
Clinica noastră din Brașov oferă pe site-ul Dental West o evaluare gratuită -aici (vezi mai sus)-pentru tratamentul cu implant dentar, în urma căreia afli răspunsuri la nelămuririle tale;
Prețurile oferite de clinica noastră sunt transparente și accesibile
De ce să alegi Dental West?
SPECIALIȘTI APROAPE DE TINE
Lucrăm într-o echipă multidisciplinară de medici dentiști care vă stau la dispoziție cu experiența și cunoștințele lor.

CONFORT

Centrul radiologic pentru CBCT/OPG și cabinetul specializat pentru implantologie se află în aceeași locație.

FĂRĂ DURERE

Relaxarea și confortul pacienților sunt primordiale. Carpulele de anestezic nu se taxează separat.

SERVICII LA STANDARDE INTERNAȚIONALE
De peste 20 de ani investim în echipa noastră și în tehnologie, astfel încât să vă oferim cea mai bună experiență stomatologică.

RESPONSABILITATE

Protocolul de prevenție, dezinfecție și sterilizare se respectă cu strictețe . Ele sunt elaborate conform normelor internaționale în vigoare.

PREȚURI ADAPTATE LA NEVOILE COMUNITĂȚII
Suntem aproape de comunitatea Brașoveană menținând prețuri corecte pentru serviciile oferite.

Implant dentar Brașov – pentru o dantură frumoasă și sănătoasă
Înfățișarea unei persoane poate fi afectată negativ de o dantură nesănătoasă și neîntreținută corespunzător. De asemenea, lipsa unui dinte sau a mai multor dinți poate îngreuna procesul de masticație al alimentelor, dar și dicția persoanei în cauză. Deoarece domeniul stomatologic a avansat extrem de mult în ultima perioadă, a apărut și o soluție ideală pentru a scăpa de această afecțiune. Dacă te confrunți cu astfel de probleme și lipsa dinților îți provoacă dificultăți, noi avem soluția: implant dentar Brașov.

Un implant dentar este creat din titan, zirconiu și alte biomateriale care sunt compatibile 100% cu organismul uman. Acesta înlocuiește rădăcina dintelui și poate fi pus la orice vârstă. Totodată, o restaurare dentară completă care include un implant dentar va arăta exact ca restul dinților pe care îi ai, astfel că nu se va putea vedea diferența dintre cei naturali și implant.

Coroane pe implant Brașov – soluția pentru o dantură perfectă
Dacă ai nevoie de coroane pe implant, specialiștii noștri îți pot veni în ajutor. Coroanele dentare sunt restaurări pe care specialiștii în stomatologie le fixează peste dinte sau implant prin tehnici bazate pe cimentare sau înșurubare. Acest proces are loc tocmai pentru ca dintele să arate precum unul natural.

După ce se aplică coroane pe implant, dintele va părea normal și vei putea mânca așa cum o făceai înainte de pierderea acestuia. Vino la clinica noastră pentru a beneficia de tratamente personalizate și consultanță specializată. Împreună putem găsi soluția perfectă (coroane pe implant Brașov) pentru ca tu să-ți poți desfășura activitatea normal, fără disconfort sau dureri.

Tipurile de implanturi
bicon
BICON
Fabricate in SUA
Este un sistem unic în care componentele nu se înșurubează
Este creat pentru a evita aditiile de os
Oferă o menținere mai bună a implantului în os
De peste 30 de ani pe piață
dentium
DENTIUM
Fabricate in Koreea
Predictibilitate bazată pe studii de lungă durată
Design simplu cu bonturi universale
megagen
MEGAGEN
Fabricate in Koreea
Sunt cele mai indicate atunci când nu se poate aștepta minim 6 luni pentru finalizarea coroanei
Rată de vindecare mai rapidă
Consultă prețurile pentru lucrările pe implanturi
Câți dinți poate înlocui un implant dentar?
Implantologie Brasov
1
Cazul ideal este un raport 1:1, adică un implant să substituie un dinte, deoarece forțele masticatorii rămân distribuite la fel ca la dinții naturali. Astfel, implantul are cea mai bună stabilitate și osul care îl susține nu este suprasolicitat.

2
Atunci când lipsesc mai mulți dinți consecutivi se pot insera 2 sau mai multe implanturi pe care se fixează o punte dentară. O punte este o lucrare dentară formată din minim 3 coroane: 2 care se vor sprijini prin implanturi și una intermediară.

3
Edentația totală (toți dinții lipsesc de pe o arcadă) se poate trata printr-o punte totală care se inseră pe implanturi, deci un implant suportă mai multe coroane (pentru maxilar 6 și pentru mandibulă 4 implanturi).

Doare inserarea unui implant dentar?
Procedura de inserare a unui implant dentar este considerată mai puțin invazivă decât o extracție dentară.

Anestezia modernă administrată împreună cu un calmant ușor contribuie la o stare generală bună a pacientului în care nu simte durere și poate coopera cu medicul pe timpul intervenției chirurgicale. Considerăm că folosirea inhalosedării nu prezintă un avantaj major în acest tip de intervenție.

Etapele de tratament cu implant dentar
1.1 CONSULTAȚIE DE SPECIALITATE ȘI PLAN DE TRATAMENT

Prima întâlnire cu medicul implantolog presupune:

➔ Consultație și anamneză amănunțite
➔ Radiodiagnostic care cuprinde o ortopantomogramă (OPG) și un CBCT (tomografie computerizată)
➔ Realizarea unui plan de tratament ideal
➔ Elaborarea unei variante alternative

Consultația și investigațiile radiologice se realizează într-o singură ședință în aceeași locație. Dumneavoastră nu va trebui să vă deplasați între clinică și alte centre radiologice sau alți specialiști, astfel să pierdeți timp și resurse suplimentare pentru a obține un diagnostic.
1.2 ANALIZE DE SÂNGE

Inserarea unui implant dentar reprezintă o manoperă chirurgicală și uneori este însoțită de alte manopere ajutătoare, sinus lift sau adiție osoasă. Toate presupun o atentă monitorizare și luarea unor măsuri de siguranță.

Ce analize sunt necesare?

Hemoleucogramă
Glicemie
Calcemie
Colesterol
Timpi de sangerare
Timpi de coagulare
VSH
25 OH VIT.D
Creatinina
Uree
Siguranța pacienților noștri este pe primul loc!
2. ASIGURAREA UNUI MEDIU CÂT MAI STERIL AL CAVITĂȚII BUCALE

Inserarea unui implant dentar presupune asigurarea unui mediu lipsit de microorganisme patogene. Atât implantul în sine cât și toate materialele sau instrumentele care vin în contact cu cavitatea bucală sunt sterile. De aceea, și cavitatea dumneavoastră bucală trebuie pregătită suplimentar.

Aceasta se referă la controlul infecțiilor parodontale, extracția dinților irecuperabili, igienizare profesională și tratament antimicrobian.

3. INSERAREA IMPLANTULUI DENTAR

Inserarea implantului, operațiune înalt specializată, nedureroasă și netraumatizantă pentru pacient se face sub anestezie locală. Această intervenție durează aproximativ o oră, sau un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi.

După ce este inserat implantul, gingia se suturează cu fire foarte subțiri care nu deranjează. Când trece anestezia primiți un calmant usor astfel incat nu o sa aveti nicio durere.Durerea nu apare după inserarea implant.

Clinica Dental West dispune de cea mai performantă tehnologie care asigură vindecarea de 7 ori mai rapidă prin intermediul PRGF.
Tratamentul cu PRGF(platelet rich in growth factors) implică aplicarea unui material 100% biocompatibil bogat în factori de creștere. Este obținut prin centrifugarea unei cantități de sânge recoltată de la pacient în aceeași ședință cu inserarea implantului.

De la tine pentru tine,cea mai buna vindecare!

Implant Dentar Brasov
Cât timp durează întreaga procedură de la implant la zâmbetul perfect?
După 7-10 zile de la intervenție se îndepărtează firele de sutură.

Urmează perioada de așteptare în care implantul face legătură cu osul, așa-numita perioadă de osteointegrare, care durează minim 6 luni în funcție de terenul pacientului și situația clinică întâlnită. În acest timp osul nou format în jurul implantului se structurează și implantul poate primi presiunea masticatorie.

Probabil vă întrebați cum se face legătura dintre implant și coroană.După trecerea acestui interval de timp, urmează protezarea implantului cu lucrări protetice fixe sau proteze pe implanturi.

Primul pas este atașarea bontului de vindecare de implantul dentar care necesită o mică incizie gingivală și descoperirea implantului. După incizie este necesar un timp pentru vindecarea gingiei ca să se poată lua amprenta .Ulterior, aceasta este trimisă la laboratorul de tehnică dentară unde are loc executarea coroanelor dentare pe bonturile protetice definitive .În final, coroanele și bonturile protetice se fixează în implant și se adaptează în cavitatea orală.

Aplicarea bontului de vindecare pentru modelarea gingiei și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită câteva ședințe și durează maxim 10 zile, timp în care laboratorul de tehnică dentară execută coroanele sau protezele pe implanturi.

AVANTAJE
Este o variantă de tratament puțin invazivă
Nu implică sacrificiul dinților vecini sănătoși
Nu cauzează durere sau sângerarea gingiei
Asigură un aspect facial întinerit
Îmbunătățește masticația și vorbirea
Senzație asemănătoare cu a unui dinte natural
Stabilitate foarte bună în timp
Elimină riscul dezinserării lucrării protetice în cursul masticației
Ușor de întreținut
DEZAVANTAJE
Dezavantajele se referă la riscurile și complicațiile oricărei intervenții chirurgicale în cursul căreia se introduce un dispozitv medical în organismul uman care se află într-o continuă adaptare la mediul exterior. Astfel, există posibilitatea de altfel redusă de apariție a inflamației și infecției care duc la pierderea implantului. Riscul lezării unor elemente anatomice în timpul inserării implantului este puțin probabil când se folosește computer tomograful(CBCT) . Pacienții trebuie să ia în considerare și timpul minim necesar de câteva luni dintre operație și finalizarea lucrării protetice.

Indicații post-operatorii
Implant Dentar Brasov
După o astfel de intervenție chirurgicală, este necesar ca pacienții să respecte o serie de indicații pentru a proteja zona în vederea reducerii riscului de apariție a complicațiilor.

În prima zi după intervenție:

În primele ore după intervenție puteți lua un antiinflamator,Aulin sau Ketorol.

Consumați alimente semisolide sau lichide și evitați consumul alimentelor fierbinți, acide sau lactate.

Alcoolul și băuturile acidulate sunt contraindicate.

Clătiți ușor cavitatea bucală cu apă de gură cu clorhexidină diluată, după fiecare masă . Restul dinților se pot peria cu o periuță de dinți ultra-soft începând de a doua zi dimineață.

Evitați să fumați deoarece fumatul împiedică procesul de vindecare.

Nu faceți efort fizic în primele zile.

Respectați orarul la care trebuie să luați medicamentele prescrise de medicul implantolog.

Pentru operațiile la nivelul maxilarului care implică și sinus lift, sunt contraindicate în primele zile: suflatul nasului, pozițiile sau activitățile care cresc presiunea sanguină la nivelul capului dar și zborul cu avionul.
În următoarele săptămâni postoperator

La 7-10 zile veți reveni pentru control și scoaterea firelor.

Urmează o perioadă de câteva luni în care igiena este pe primul loc și se realizează în principal acasă de către pacient, respectând indicațiile medicului stomatolog. Nu uitați că implantul dentar are nevoie de timp pentru a se integra la nivelul osului iar în primele 6 luni este într-un stadiu fragil.

După ce lucrarea protetică este gata este foarte indicat să veniți în continuare la control o dată pe an pentru igienizare profesională și control al stabilității implantului în os.

Contraindicații pentru implant dentar
RELATIVE
Osteoporoza într-o forma ușoară. Se fac teste sanguine (fosfataza alcalină și acidă)
Boli cardiace compensate. Dacă pacientul ia anticoagulante, va întrerupe tratamentul și va trece pe antibioterapie doar la recomandarea medicului cardiolog
Diabet în forme ușoare. Se face antibioterapie cu 2 zile înainte de aplicarea implanturilor, și apoi încă 10 zile după
Alergie la unul din materialele implantate
Nevralgia esențială de trigemen
Bruxismul-generează forțe patologice
Fumatul,se recomandă plasturi cu nicotină și întreruperea fumatului cel puțin pe perioada vindecării
ABSOLUTE
Starea de graviditate sau lactația
Pacienții diabeticii necompensați
Pacienții cardiaci sau hipertensivi care au contraindicație pentru intervenții chirurgicale
Pacienții cu reumatism articular acut
Bolnavi cu tare sanguine
Pacienți iradiați
Cei care iau sau au luat recent tratament cu bifosfonați
Implant dentar preț Brașov
Un implant dentar este o soluție potrivită pentru persoanele care doresc să-și înlocuiască un dinte sau pentru cele care trebuie să-și refacă întreaga dantură. De cele mai multe ori, un implant dentar este soluția ideală de a trata spațiile rămase în urma pierderii dinților.

Atunci când te întrebi care este prețul unui implant dentar în Brașov, trebuie să știi ce implică acesta și care este planul de tratament aplicat. Prețul unui tratament cu implant dentar cuprinde atât operația de inserare a implantului și separat prețul coroanei pe implant. La clinica noastră prețul unui implant dentar este calculat în funcție de nevoile fiecărui pacient și pornește de la 2000 de lei. De exemplu, un implant Dentium – standard costă 2000 de lei, iar un implant BICON – SUA – premium are prețul de 3450 de lei.

Medici specialiști pentru implanturi dentare
În spatele oricărei munci reușite, stau oameni pricepuți și dedicați. Așa cum în spatele unei danturi sănătoase și frumoase stau specialiști în domeniu stomatologiei, focusați pe nevoile și problemele pacienților. Specialiștii pe care îi vei întâlni în clinicile Dental West participă constant la cursuri de perfecționare și workshop-uri naționale și internaționale.

Suntem atenți la cele mai mici detalii și ne dorim să construim o relație bazată pe încredere și respect cu pacienții noștri, iar atunci când realizăm implanturi dentare comunicarea clară cu aceștia este prioritară. Astfel că, atunci când te gândești să apelezi la implanturi dentare, din partea medicilor noștri specialiști vei primi răspunsuri la toate întrebările pe care le ai legate de implanturile dentare. Acest lucru are loc tocmai pentru a oferi și mai multă încredere pacienților, dar și pentru a ști ce implică acest proces și care sunt pașii acestuia.

Unde ne poți găsi pentru implanturi dentare Brașov
Știm cât de important este să găsești rapid servicii pentru implanturi dentare atunci când durerile devin insuportabile. Din acest motiv, Dental West dispune de patru clinici în Brașov, dotate la standarde moderne. Pentru implanturi dentare te așteptăm pe Strada Harmanului, nr. 116, bl. 12, sc. A, ap. 1 – vis-a-vis de Lidl.

Apelează la implanturi dentare pentru un zâmbet fermecător
Nu lăsa ca problemele dentare să-ți afecteze zâmbetul și contactează-ne pentru servicii de implantologie în Brașov. Ne poți suna la oricare dintre numerele de telefon 0268 539 252, 0732 336 825 sau ne poți scrie la adresa de e-mail office@dentalwest.ro. Fă-ți o programare și uită ce înseamnă durerea de dinți sau lipsa acestora!

Alătură-te miilor de pacienți care și-au schimbat viața.

Suntem o echipă specializată de medici stomatologi dedicați pentru restaurarea zâmbetului tău! Sună pentru o consultație!
+40 775 336 825
Completează chestionarul nostru de evaluare pentru implant dentar

Formular de evaluare pentru implant dentar

1. Câți dinți trebuie înlocuiți?2. Selectați varianta care descrie cel mai bine interesul dumneavoastră pentru implantul dentar3. Care sunt (dacă există) cele mai mari îngrijorări legate de implantul dentar?Apăsând butonul "Afișează rezultate", sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale mai sus solicitate. Afișează rezultate


Întrebarea 1.

Selectati un raspuns.

Pentru un singur dinte care lipsește este nevoie de un singur implant dentar și o singură coroană. Astfel de cazuri sunt cel mai ușor de rezolvat cu condiția ca dinții vecini să fie în stare bună și să existe suficient spațiu între ei pentru viitoarea lucrare protetică. Aceste aspecte sunt evaluate în cursul consultației de specialitate. Puteți afla mai multe despre coroane dentare AICI

În funcție de unde sunt poziționate spațiile edentate, există mai multe variante de tratament. Dacă lipsesc 2 dinți consecutivi se inseră 2 implanturi corespunzătoare fiecărui dinte, care vor fi protezate fiecare cu câte o coroană. Pentru mai mult de 2 dinți consecutivi lipsă, se poate insera un număr de implanturi corespunzător numărului de dinți care lipsesc sau se poate realiza o punte pe implanturi, adică se inseră un număr de implanturi dentare mai mic decât numărul dinților care lipsesc. Pentru spații edentate intercalate se recurge la coroane pe implanturi sau punți pe implanturi, de la caz la caz. Puteți afla mai multe despre coroane dentare AICI

Atunci când toți dinții de pe o arcadă lipsesc, cea mai bună variantă este implantul dentar. Exista mai multe variante de tratament, fiecare cu avantajele și dezavantajele ei. O primă soluție este procedura All on 4/All on 6 în care se inseră un număr de implanturi simetric pe fiecare jumătate de arcadă. Aceste implanturi vor constitui baza pentru o lucrare protetică totală, extrem de comodă și de stabilă,care va avea dimensiunile dinților naturali și care nu poate fi înlăturată de pe arcada dentară decât de medicul stomatolog. A doua variantă este realizarea unei proteze totale clasice (care se extinde mai mult pe gingie și pe părțile moi) și inserarea unor mini-implanturi, care cresc retenția lucrării protetice. Puteți afla mai multe despre protezele dentare AICI

Întrebarea 2.

Selectati un raspuns.

Pierderea dinților atrage după sine consecințe dificil de suportat pentru pacienți, una dintre ele fiind afectarea masticației. Aceasta poate survine direct, prin pierderea dinților sau indirect, prin coroane sau punți incorect concepute. Disconfortul din timpul masticației sau vorbirii nu trebuie neglijat și trebuie corectat cât de repede posibil. Persistența unui spațiu edentat neprotezat sau unor lucrări protetice deficitare, produce resorbția osului și afectarea articulațiilor temporo-mandibulare cauzatoare de durere. Implantul dentar oferă, în primul rând, stabilitate viitoarei lucrări protetice, fie că este vorba de o coroană individuală sau de o lucrare mai amplă. Lucrările pe implanturi corect realizare restituie pacientului capacitatea de masticație și vorbire în întregime.

Când vine vorba de estetică, fără îndoială cea mai indicată opțiune pentru protezarea spațiilor unde dinții lipsesc este implantul dentar. Este o variantă de încredere care se aproprie cel mai mult de aspectul și de funcția dinților naturali. Veți putea zâmbi și vorbi la fel ca înainte fără grija că interlocutorii dumneavoastră pot observa diferite defecte estetice. În clincile noastre, realizăm lucrări protetice care se integrează armonios în zâmbetul pacientului și cu dorințele acestuia.

Motivele pentru care lucrările dumneavoastră nu arată sau nu se simt natural pot fi grupate în mai multe categorii. Mai întâi, materialul din care au fost executate poate fi de calitate inferioară și se poate să își fi modificat proprietățile în timp. De asemenea, lucrările pot să nu respecte culoarea celorlalți dinți sau forma și dimensiunile dinților sunt alese disproporționat. Un alt aspect important, mai ales la dinții vizibili în timpul vorbirii, este relația dintre dinte și gingie. Implantul dentar este o soluție care asigură posibilitatea realizării unor lucrări protetice care arată asemenea dinților naturali și care îndeplinesc aproape integral funcțiile lor. Vă veți putea recupera încrederea în sine și veți putea mânca și zâmbi la fel ca înainte.

Întrebarea 3.

Selectati un raspuns.

Starea cu care pacientul intră în intervenția chirurgicală de inserare a unui implant dentar este foarte importantă. Anxietatea față de intervențiile chirurgicale la dentist este comună și se bazează, în general pe experiențele stomatologice din trecutul fiecărui pacient. Înțelegem acest lucru și de aceea luăm măsurile necesare pentru a crea o atmosferă cât mai liniștitoare. În primul rând, relația medic-pacient este esențial să se bazeze pe încredere. În timpul consultației, vi se vor da toate informațiile medicale necesare într-o discuție care cuprinde și detalii despre riscuri sau despre orice temeri ați avea. Inserarea unui implant dentar nu doare, se realizează sub anestezie locală, și este mai puțin invazivă decât o extracție.

Implanturile dentare sunt concepute să reziste toată viața. Fiecare etapă din cadrul tratamentului implantologic este importantă pentru durabilitatea implantului și a lucrării protetice ulterioare. De aceea, inserarea unui implant dentar presupune o pregătire deosebită a mediului de lucru care este complet steril, dar și a pacientului. În timpul procesului de vindecare este foarte important ca pacientul să își însușească tehnicile de igienizare și să respecte indicațiile date de medicul stomatolog. Ulterior, după ce lucrarea protetică a fost finalizată, trebuie să vă prezentați la controlul periodic care este esențial în menținerea de durată a lucrărilor pe implanturi. Rata de pierderea a unui implant este foarte mică iar noi vă oferim tot suportul moral și informațional pentru a trece cu succes de tratamentul cu implant dentar!

Costurile tratamentului implantologic sunt explicate în detaliu după consultația de specialitate, în cadrul planului de tratament. Tratamentul implantologic constă în 2 etape principale, fiecare având prețul ei. Prima este intervenția chirurgicală de inserare a unui implant, care este echivalentul rădăcinii dintelui/dinților pierduți, apoi, după câteva luni, urmează realizarea lucrării protetice, adică a coroanelor sau punților dentare. În clinicile noastre alocăm timp suficient și nu grăbim actul medical. Dintotdeauna am fost alături de cei care ne aleg serviciile, prin prețuri corecte și adaptate pieței din Brașov și prin planuri de tratament orientate în avantajul pacienților noștri.

În timpul etapei chirurgicale, medicul implantolog acordă o deosebită atenție ca zona unde va fi inserat implantul să se mențină 100% sterilă. De asemenea, prin tehnica PRF procesul de vindecare este de 7 ori mai rapid. Tehnica PRF presupune crearea unor membrane din sânge autolog, bogate în factori de vindecare și de creștere. Procesul de recuperare începe din primele minute după intervenția chirurgicală și ține atât de manopera chirurgicală cât și de suportul biologic al fiecărui pacient. Deși foarte multă lume este speriată de recuperarea post-implant, durerea cedează în primele zile iar procedura în sine nu este mai invazivă decât o extracție dentară. Pe parcursul a câtorva luni, implantul va fi acoperit de gingie și va avea suficient timp pentru a face corp comun cu osul (osteointegrare). În această perioadă este important să mențineți o igienă bucală corectă și să respectați indicațiile medicului stomatolog.

Implantologie Brașov

Implantologia este o ramură a stomatologiei, care are scopul de a înlocui dinții lipsa sau deteriorați din cauza cariilor sau afecțiunilor parodontale, cu implanturi dentare. Implantul dentar este un dispozitiv medical care înlocuiește unul sau mai mulți dinți pierduți. Acesta oferă aspectul, dar și senzația de dinte natural atunci când vorbim, mestecăm sau zâmbim.

Clinica noastră din Brașov vine în sprijinul pacienților cu servicii de implantologie și oferă soluții actuale de tratament pentru ca aceștia să redescopere placerea de a zâmbi. Implanturile dentare sunt soluții permanente, pe viață, care îți asigură o dantură sănătoasă și estetică în orice moment.

Implant dentar Un implant dentar cuprinde 3 părți
Coroana
Coroană

Coroana înlocuiește dintele vizibil în cavitatea bucală.

Coroana
Bont

Bontul face legătura dintre șurub și coroană.

Coroana
Șurub

Șurubul înlocuiește rădăcina dintelui, se inseră în os și nu este vizibil în cavitatea bucală.

Ce beneficii ai dacă îți pui un implant dentar la clinica DentalWest

O dantură defectuoasă îți poate afecta încrederea în sine și starea de bine, dar îți poate crea și un disconfort atunci când mănânci. Totodată, lipsa unui dinte sau mai multor dinți poate îngreuna pronunțarea corectă a cuvintelor. Soluția de tratament ideală pe care specialiștii noștri o propun este un implant dentar. Prin serviciul de implantologie din Brașov, clinica Dental West oferă următoarele beneficii:

 • Lucrăm doar cu medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, care au o experiență de peste 20 de ani în servicii stomatologice;
 • Deținem echipamente de ultimă generație, care să le ofere pacienților o experiență nedureroasă
 • Nu grăbim procedurile. Înainte de a-ți pune un implant dentar în clinica noastră din Brașov, vei face o consultație amănunțită, niște analize de sânge și un computer tomograf în urma cărora medicul va putea obține informații referitoare la calitatea osului existent;
 • Clinica noastră din Brașov oferă pe site-ul Dental West o evaluare gratuită -aici (vezi mai sus)-pentru tratamentul cu implant dentar, în urma căreia afli răspunsuri la nelămuririle tale;
 • Prețurile oferite de clinica noastră sunt transparente și accesibile

De ce să alegi Dental West?

Specialiști aproape de tine

Lucrăm într-o echipă multidisciplinară de medici dentiști care vă stau la dispoziție cu experiența și cunoștințele lor.

Confort

Centrul radiologic pentru CBCT/OPG și cabinetul specializat pentru implantologie se află în aceeași locație.

Fără durere

Relaxarea și confortul pacienților sunt primordiale. Carpulele de anestezic nu se taxează separat.

Servicii la standarde internaționale

De peste 20 de ani investim în echipa noastră și în tehnologie, astfel încât să vă oferim cea mai bună experiență stomatologică.

Responsabilitate

Protocolul de prevenție, dezinfecție și sterilizare se respectă cu strictețe . Ele sunt elaborate conform normelor internaționale în vigoare.

Prețuri adaptate la nevoile comunității

Suntem aproape de comunitatea Brașoveană menținând prețuri corecte pentru serviciile oferite.

Implant dentar Brașov – pentru o dantură frumoasă și sănătoasă

Înfățișarea unei persoane poate fi afectată negativ de o dantură nesănătoasă și neîntreținută corespunzător. De asemenea, lipsa unui dinte sau a mai multor dinți poate îngreuna procesul de masticație al alimentelor, dar și dicția persoanei în cauză. Deoarece domeniul stomatologic a avansat extrem de mult în ultima perioadă, a apărut și o soluție ideală pentru a scăpa de această afecțiune. Dacă te confrunți cu astfel de probleme și lipsa dinților îți provoacă dificultăți, noi avem soluția: implant dentar Brașov.

Un implant dentar este creat din titan, zirconiu și alte biomateriale care sunt compatibile 100% cu organismul uman. Acesta înlocuiește rădăcina dintelui și poate fi pus la orice vârstă. Totodată, o restaurare dentară completă care include un implant dentar va arăta exact ca restul dinților pe care îi ai, astfel că nu se va putea vedea diferența dintre cei naturali și implant.

Coroane pe implant Brașov – soluția pentru o dantură perfectă

Dacă ai nevoie de coroane pe implant, specialiștii noștri îți pot veni în ajutor. Coroanele dentare sunt restaurări pe care specialiștii în stomatologie le fixează peste dinte sau implant prin tehnici bazate pe cimentare sau înșurubare. Acest proces are loc tocmai pentru ca dintele să arate precum unul natural.

După ce se aplică coroane pe implant, dintele va părea normal și vei putea mânca așa cum o făceai înainte de pierderea acestuia. Vino la clinica noastră pentru a beneficia de tratamente personalizate și consultanță specializată. Împreună putem găsi soluția perfectă (coroane pe implant Brașov) pentru ca tu să-ți poți desfășura activitatea normal, fără disconfort sau dureri.

Tipurile de implanturi

bicon
Bicon
 • Fabricate in SUA
 • Este un sistem unic în care componentele nu se înșurubează
 • Este creat pentru a evita aditiile de os
 • Oferă o menținere mai bună a implantului în os
 • De peste 30 de ani pe piață
dentium
Dentium
 • Fabricate in Koreea
 • Predictibilitate bazată pe studii de lungă durată
 • Design simplu cu bonturi universale
megagen
Megagen
 • Fabricate in Koreea
 • Sunt cele mai indicate atunci când nu se poate aștepta minim 6 luni pentru finalizarea coroanei
 • Rată de vindecare mai rapidă

Câți dinți poate înlocui un implant dentar?

Implantologie Brasov
1

Cazul ideal este un raport 1:1, adică un implant să substituie un dinte, deoarece forțele masticatorii rămân distribuite la fel ca la dinții naturali. Astfel, implantul are cea mai bună stabilitate și osul care îl susține nu este suprasolicitat.

2

Atunci când lipsesc mai mulți dinți consecutivi se pot insera 2 sau mai multe implanturi pe care se fixează o punte dentară. O punte este o lucrare dentară formată din minim 3 coroane: 2 care se vor sprijini prin implanturi și una intermediară.

3

Edentația totală (toți dinții lipsesc de pe o arcadă) se poate trata printr-o punte totală care se inseră pe implanturi, deci un implant suportă mai multe coroane (pentru maxilar 6 și pentru mandibulă 4 implanturi).

Doare inserarea unui implant dentar?

Procedura de inserare a unui implant dentar este considerată mai puțin invazivă decât o extracție dentară.

Anestezia modernă administrată împreună cu un calmant ușor contribuie la o stare generală bună a pacientului în care nu simte durere și poate coopera cu medicul pe timpul intervenției chirurgicale. Considerăm că folosirea inhalosedării nu prezintă un avantaj major în acest tip de intervenție.

Etapele de tratament cu implant dentar

1.1 Consultație de specialitate și plan de tratament

Prima întâlnire cu medicul implantolog presupune:

➔ Consultație și anamneză amănunțite
➔ Radiodiagnostic care cuprinde o ortopantomogramă (OPG) și un CBCT (tomografie computerizată)
➔ Realizarea unui plan de tratament ideal
➔ Elaborarea unei variante alternative

Consultația și investigațiile radiologice se realizează într-o singură ședință în aceeași locație. Dumneavoastră nu va trebui să vă deplasați între clinică și alte centre radiologice sau alți specialiști, astfel să pierdeți timp și resurse suplimentare pentru a obține un diagnostic.
1.2 Analize de sânge

Inserarea unui implant dentar reprezintă o manoperă chirurgicală și uneori este însoțită de alte manopere ajutătoare, sinus lift sau adiție osoasă. Toate presupun o atentă monitorizare și luarea unor măsuri de siguranță.

Ce analize sunt necesare?

 • Hemoleucogramă
 • Glicemie
 • Calcemie
 • Colesterol
 • Timpi de sangerare
 • Timpi de coagulare
 • VSH
 • 25 OH VIT.D
 • Creatinina
 • Uree

Siguranța pacienților noștri este pe primul loc!
2. Asigurarea unui mediu cât mai steril al cavității bucale

Inserarea unui implant dentar presupune asigurarea unui mediu lipsit de microorganisme patogene. Atât implantul în sine cât și toate materialele sau instrumentele care vin în contact cu cavitatea bucală sunt sterile. De aceea, și cavitatea dumneavoastră bucală trebuie pregătită suplimentar.

Aceasta se referă la controlul infecțiilor parodontale, extracția dinților irecuperabili, igienizare profesională și tratament antimicrobian.

3. Inserarea implantului dentar

Inserarea implantului, operațiune înalt specializată, nedureroasă și netraumatizantă pentru pacient se face sub anestezie locală. Această intervenție durează aproximativ o oră, sau un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi.

După ce este inserat implantul, gingia se suturează cu fire foarte subțiri care nu deranjează. Când trece anestezia primiți un calmant usor astfel incat nu o sa aveti nicio durere.Durerea nu apare după inserarea implant.

Clinica Dental West dispune de cea mai performantă tehnologie care asigură vindecarea de 7 ori mai rapidă prin intermediul PRGF.

Tratamentul cu PRGF(platelet rich in growth factors) implică aplicarea unui material 100% biocompatibil bogat în factori de creștere. Este obținut prin centrifugarea unei cantități de sânge recoltată de la pacient în aceeași ședință cu inserarea implantului.

De la tine pentru tine,cea mai buna vindecare!

Implant Dentar Brasov

Cât timp durează întreaga procedură de la implant la zâmbetul perfect?

După 7-10 zile de la intervenție se îndepărtează firele de sutură.

Urmează perioada de așteptare în care implantul face legătură cu osul, așa-numita perioadă de osteointegrare, care durează minim 6 luni în funcție de terenul pacientului și situația clinică întâlnită. În acest timp osul nou format în jurul implantului se structurează și implantul poate primi presiunea masticatorie.

Probabil vă întrebați cum se face legătura dintre implant și coroană.După trecerea acestui interval de timp, urmează protezarea implantului cu lucrări protetice fixe sau proteze pe implanturi.

Primul pas este atașarea bontului de vindecare de implantul dentar care necesită o mică incizie gingivală și descoperirea implantului. După incizie este necesar un timp pentru vindecarea gingiei ca să se poată lua amprenta .Ulterior, aceasta este trimisă la laboratorul de tehnică dentară unde are loc executarea coroanelor dentare pe bonturile protetice definitive .În final, coroanele și bonturile protetice se fixează în implant și se adaptează în cavitatea orală.

Aplicarea bontului de vindecare pentru modelarea gingiei și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită câteva ședințe și durează maxim 10 zile, timp în care laboratorul de tehnică dentară execută coroanele sau protezele pe implanturi.

Avantaje
 • Este o variantă de tratament puțin invazivă
 • Nu implică sacrificiul dinților vecini sănătoși
 • Nu cauzează durere sau sângerarea gingiei
 • Asigură un aspect facial întinerit
 • Îmbunătățește masticația și vorbirea
 • Senzație asemănătoare cu a unui dinte natural
 • Stabilitate foarte bună în timp
 • Elimină riscul dezinserării lucrării protetice în cursul masticației
 • Ușor de întreținut
Dezavantaje

Dezavantajele se referă la riscurile și complicațiile oricărei intervenții chirurgicale în cursul căreia se introduce un dispozitv medical în organismul uman care se află într-o continuă adaptare la mediul exterior. Astfel, există posibilitatea de altfel redusă de apariție a inflamației și infecției care duc la pierderea implantului. Riscul lezării unor elemente anatomice în timpul inserării implantului este puțin probabil când se folosește computer tomograful(CBCT) . Pacienții trebuie să ia în considerare și timpul minim necesar de câteva luni dintre operație și finalizarea lucrării protetice.

Indicații post-operatorii

Implant Dentar Brasov

După o astfel de intervenție chirurgicală, este necesar ca pacienții să respecte o serie de indicații pentru a proteja zona în vederea reducerii riscului de apariție a complicațiilor.

În prima zi după intervenție:

În primele ore după intervenție puteți lua un antiinflamator,Aulin sau Ketorol.

Consumați alimente semisolide sau lichide și evitați consumul alimentelor fierbinți, acide sau lactate.

Alcoolul și băuturile acidulate sunt contraindicate.

Clătiți ușor cavitatea bucală cu apă de gură cu clorhexidină diluată, după fiecare masă . Restul dinților se pot peria cu o periuță de dinți ultra-soft începând de a doua zi dimineață.

Evitați să fumați deoarece fumatul împiedică procesul de vindecare.

Nu faceți efort fizic în primele zile.

Respectați orarul la care trebuie să luați medicamentele prescrise de medicul implantolog.

Pentru operațiile la nivelul maxilarului care implică și sinus lift, sunt contraindicate în primele zile: suflatul nasului, pozițiile sau activitățile care cresc presiunea sanguină la nivelul capului dar și zborul cu avionul.

În următoarele săptămâni postoperator

La 7-10 zile veți reveni pentru control și scoaterea firelor.

Urmează o perioadă de câteva luni în care igiena este pe primul loc și se realizează în principal acasă de către pacient, respectând indicațiile medicului stomatolog. Nu uitați că implantul dentar are nevoie de timp pentru a se integra la nivelul osului iar în primele 6 luni este într-un stadiu fragil.

După ce lucrarea protetică este gata este foarte indicat să veniți în continuare la control o dată pe an pentru igienizare profesională și control al stabilității implantului în os.

Contraindicații pentru implant dentar

Relative
 • Osteoporoza într-o forma ușoară. Se fac teste sanguine (fosfataza alcalină și acidă)
 • Boli cardiace compensate. Dacă pacientul ia anticoagulante, va întrerupe tratamentul și va trece pe antibioterapie doar la recomandarea medicului cardiolog
 • Diabet în forme ușoare. Se face antibioterapie cu 2 zile înainte de aplicarea implanturilor, și apoi încă 10 zile după
 • Alergie la unul din materialele implantate
 • Nevralgia esențială de trigemen
 • Bruxismul-generează forțe patologice
 • Fumatul,se recomandă plasturi cu nicotină și întreruperea fumatului cel puțin pe perioada vindecării
Absolute
 • Starea de graviditate sau lactația
 • Pacienții diabeticii necompensați
 • Pacienții cardiaci sau hipertensivi care au contraindicație pentru intervenții chirurgicale
 • Pacienții cu reumatism articular acut
 • Bolnavi cu tare sanguine
 • Pacienți iradiați
 • Cei care iau sau au luat recent tratament cu bifosfonați

Implant dentar preț Brașov

Un implant dentar este o soluție potrivită pentru persoanele care doresc să-și înlocuiască un dinte sau pentru cele care trebuie să-și refacă întreaga dantură. De cele mai multe ori, un implant dentar este soluția ideală de a trata spațiile rămase în urma pierderii dinților.

Atunci când te întrebi care este prețul unui implant dentar în Brașov, trebuie să știi ce implică acesta și care este planul de tratament aplicat. Prețul unui tratament cu implant dentar cuprinde atât operația de inserare a implantului și separat prețul coroanei pe implant. La clinica noastră prețul unui implant dentar este calculat în funcție de nevoile fiecărui pacient și pornește de la 2000 de lei. De exemplu, un implant Dentium – standard costă 2000 de lei, iar un implant BICON - SUA – premium are prețul de 3450 de lei.

Medici specialiști pentru implanturi dentare

În spatele oricărei munci reușite, stau oameni pricepuți și dedicați. Așa cum în spatele unei danturi sănătoase și frumoase stau specialiști în domeniu stomatologiei, focusați pe nevoile și problemele pacienților. Specialiștii pe care îi vei întâlni în clinicile Dental West participă constant la cursuri de perfecționare și workshop-uri naționale și internaționale.

Suntem atenți la cele mai mici detalii și ne dorim să construim o relație bazată pe încredere și respect cu pacienții noștri, iar atunci când realizăm implanturi dentare comunicarea clară cu aceștia este prioritară. Astfel că, atunci când te gândești să apelezi la implanturi dentare, din partea medicilor noștri specialiști vei primi răspunsuri la toate întrebările pe care le ai legate de implanturile dentare. Acest lucru are loc tocmai pentru a oferi și mai multă încredere pacienților, dar și pentru a ști ce implică acest proces și care sunt pașii acestuia.

Unde ne poți găsi pentru implanturi dentare Brașov

Știm cât de important este să găsești rapid servicii pentru implanturi dentare atunci când durerile devin insuportabile. Din acest motiv, Dental West dispune de patru clinici în Brașov, dotate la standarde moderne. Pentru implanturi dentare te așteptăm pe Strada Harmanului, nr. 116, bl. 12, sc. A, ap. 1 - vis-a-vis de Lidl.

Apelează la implanturi dentare pentru un zâmbet fermecător

Nu lăsa ca problemele dentare să-ți afecteze zâmbetul și contactează-ne pentru servicii de implantologie în Brașov. Ne poți suna la oricare dintre numerele de telefon 0268 539 252, 0732 336 825 sau ne poți scrie la adresa de e-mail office@dentalwest.ro. Fă-ți o programare și uită ce înseamnă durerea de dinți sau lipsa acestora!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.