Alătură-te miilor de pacienți care și-au schimbat viața.
SUNTEM O ECHIPĂ SPECIALIZATĂ DE MEDICI STOMATOLOGI DEDICAȚI PENTRU RESTAURAREA ZÂMBETULUI TĂU!
SUNĂ PENTRU O CONSULTAȚIE!
0723189428
COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL NOSTRU DE EVALUARE PENTRU IMPLANT DENTAR
Eviți să râzi cu gura deschisă sau să mănânci în public deoarece zâmbetul tău poate descoperi spațiul lăsat prin pierderea dinților?
În acest caz, implantul dentar este varianta ideală de a reuși să zâmbești, să mănânci confortabil și să-ți recapeți încrederea în tine. Implantul dentar este un dispozitiv medical care înlocuiește unul sau mai mulți dinți pierduți. El oferă aspectul dar și senzația de dinte natural atunci când vorbim, mestecăm sau zâmbim.
Implant dentar
Un implant dentar cuprinde 3 părți
Coroana
COROANĂ
Coroana înlocuiește dintele vizibil în cavitatea bucală.
Coroana
BONT
Bontul face legătura dintre șurub și coroană.
Coroana
ȘURUB
Șurubul înlocuiește rădăcina dintelui, se inseră în os și nu este vizibil în cavitatea bucală.
De ce să alegi Dental West?
SPECIALIȘTI APROAPE DE TINE
Lucrăm într-o echipă multidisciplinară de medici dentiști care vă stau la dispoziție cu experiența și cunoștințele lor.
CONFORT
Centrul radiologic pentru CBCT/OPG și cabinetul specializat pentru implantologie se află în aceeași locație.
FĂRĂ DURERE
Relaxarea și confortul pacienților sunt primordiale. Carpulele de anestezic nu se taxează separat.
SERVICII LA STANDARDE INTERNAȚIONALE
De peste 20 de ani investim în echipa noastră și în tehnologie, astfel încât să vă oferim cea mai bună experiență stomatologică.
RESPONSABILITATE
Protocolul de prevenție, dezinfecție și sterilizare se respectă cu strictețe . Ele sunt elaborate conform normelor internaționale în vigoare.
PREȚURI ADAPTATE LA NEVOILE COMUNITĂȚII
Suntem aproape de comunitatea Brașoveană menținând prețuri corecte pentru serviciile oferite.
Tipurile de implanturi
bicon
BICON
Fabricate in SUA
Este un sistem unic în care componentele nu se înșurubează
Este creat pentru a evita aditiile de os
Oferă o menținere mai bună a implantului în os
De peste 30 de ani pe piață
dentium
DENTIUM
Fabricate in Koreea
Predictibilitate bazată pe studii de lungă durată
Design simplu cu bonturi universale
megagen
MEGAGEN
Fabricate in Koreea
Sunt cele mai indicate atunci când nu se poate aștepta minim 6 luni pentru finalizarea coroanei
Rată de vindecare mai rapidă
Consultă prețurile pentru lucrările pe implanturi
Câți dinți poate înlocui un implant dentar?
1
Cazul ideal este un raport 1:1, adică un implant să substituie un dinte, deoarece forțele masticatorii rămân distribuite la fel ca la dinții naturali. Astfel, implantul are cea mai bună stabilitate și osul care îl susține nu este suprasolicitat.
2
Atunci când lipsesc mai mulți dinți consecutivi se pot insera 2 sau mai multe implanturi pe care se fixează o punte dentară. O punte este o lucrare dentară formată din minim 3 coroane: 2 care se vor sprijini prin implanturi și una intermediară.
3
Edentația totală (toți dinții lipsesc de pe o arcadă) se poate trata printr-o punte totală care se inseră pe implanturi, deci un implant suportă mai multe coroane (pentru maxilar 6 și pentru mandibulă 4 implanturi).
Doare inserarea unui implant dentar?
Procedura de inserare a unui implant dentar este considerată mai puțin invazivă decât o extracție dentară.
Anestezia modernă administrată împreună cu un calmant ușor contribuie la o stare generală bună a pacientului în care nu simte durere și poate coopera cu medicul pe timpul intervenției chirurgicale. Considerăm că folosirea inhalosedării nu prezintă un avantaj major în acest tip de intervenție.
Etapele de tratament cu implant dentar
1.1 CONSULTAȚIE DE SPECIALITATE ȘI PLAN DE TRATAMENT
Prima întâlnire cu medicul implantolog presupune:
➔ Consultație și anamneză amănunțite
➔ Radiodiagnostic care cuprinde o ortopantomogramă (OPG) și un CBCT (tomografie computerizată)
➔ Realizarea unui plan de tratament ideal
➔ Elaborarea unei variante alternative
Consultația și investigațiile radiologice se realizează într-o singură ședință în aceeași locație. Dumneavoastră nu va trebui să vă deplasați între clinică și alte centre radiologice sau alți specialiști, astfel să pierdeți timp și resurse suplimentare pentru a obține un diagnostic.
1.2 ANALIZE DE SÂNGE
Inserarea unui implant dentar reprezintă o manoperă chirurgicală și uneori este însoțită de alte manopere ajutătoare, sinus lift sau adiție osoasă. Toate presupun o atentă monitorizare și luarea unor măsuri de siguranță.
Ce analize sunt necesare?
Hemoleucogramă
Glicemie
Calcemie
Colesterol
Timpi de sangerare
Timpi de coagulare
VSH
25 OH VIT.D
Creatinina
Uree
Siguranța pacienților noștri este pe primul loc!
2. ASIGURAREA UNUI MEDIU CÂT MAI STERIL AL CAVITĂȚII BUCALE
Inserarea unui implant dentar presupune asigurarea unui mediu lipsit de microorganisme patogene. Atât implantul în sine cât și toate materialele sau instrumentele care vin în contact cu cavitatea bucală sunt sterile. De aceea, și cavitatea dumneavoastră bucală trebuie pregătită suplimentar.
Aceasta se referă la controlul infecțiilor parodontale, extracția dinților irecuperabili, igienizare profesională și tratament antimicrobian.
3. INSERAREA IMPLANTULUI DENTAR
Inserarea implantului, operațiune înalt specializată, nedureroasă și netraumatizantă pentru pacient se face sub anestezie locală. Această intervenție durează aproximativ o oră, sau un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi.
După ce este inserat implantul, gingia se suturează cu fire foarte subțiri care nu deranjează. Când trece anestezia primiți un calmant usor astfel incat nu o sa aveti nicio durere.Durerea nu apare după inserarea implant.
Clinica Dental West dispune de cea mai performantă tehnologie care asigură vindecarea de 7 ori mai rapidă prin intermediul PRGF.
Tratamentul cu PRGF(platelet rich in growth factors) implică aplicarea unui material 100% biocompatibil bogat în factori de creștere. Este obținut prin centrifugarea unei cantități de sânge recoltată de la pacient în aceeași ședință cu inserarea implantului.
De la tine pentru tine,cea mai buna vindecare!
Cât timp durează întreaga procedură de la implant la zâmbetul perfect?
După 7-10 zile de la intervenție se îndepărtează firele de sutură.
Urmează perioada de așteptare în care implantul face legătură cu osul, așa-numita perioadă de osteointegrare, care durează minim 6 luni în funcție de terenul pacientului și situația clinică întâlnită. În acest timp osul nou format în jurul implantului se structurează și implantul poate primi presiunea masticatorie.
Probabil vă întrebați cum se face legătura dintre implant și coroană.După trecerea acestui interval de timp, urmează protezarea implantului cu lucrări protetice fixe sau proteze pe implanturi.
Primul pas este atașarea bontului de vindecare de implantul dentar care necesită o mică incizie gingivală și descoperirea implantului. După incizie este necesar un timp pentru vindecarea gingiei ca să se poată lua amprenta .Ulterior, aceasta este trimisă la laboratorul de tehnică dentară unde are loc executarea coroanelor dentare pe bonturile protetice definitive .În final, coroanele și bonturile protetice se fixează în implant și se adaptează în cavitatea orală.
Aplicarea bontului de vindecare pentru modelarea gingiei și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită câteva ședințe și durează maxim 10 zile, timp în care laboratorul de tehnică dentară execută coroanele sau protezele pe implanturi.
AVANTAJE
Este o variantă de tratament puțin invazivă
Nu implică sacrificiul dinților vecini sănătoși
Nu cauzează durere sau sângerarea gingiei
Asigură un aspect facial întinerit
Îmbunătățește masticația și vorbirea
Senzație asemănătoare cu a unui dinte natural
Stabilitate foarte bună în timp
Elimină riscul dezinserării lucrării protetice în cursul masticației
Ușor de întreținut
DEZAVANTAJE
Dezavantajele se referă la riscurile și complicațiile oricărei intervenții chirurgicale în cursul căreia se introduce un dispozitv medical în organismul uman care se află într-o continuă adaptare la mediul exterior. Astfel, există posibilitatea de altfel redusă de apariție a inflamației și infecției care duc la pierderea implantului. Riscul lezării unor elemente anatomice în timpul inserării implantului este puțin probabil când se folosește computer tomograful(CBCT) . Pacienții trebuie să ia în considerare și timpul minim necesar de câteva luni dintre operație și finalizarea lucrării protetice.
Indicații post-operatorii
După o astfel de intervenție chirurgicală, este necesar ca pacienții să respecte o serie de indicații pentru a proteja zona în vederea reducerii riscului de apariție a complicațiilor.
În prima zi după intervenție:
În primele ore după intervenție puteți lua un antiinflamator,Aulin sau Ketorol.
Consumați alimente semisolide sau lichide și evitați consumul alimentelor fierbinți, acide sau lactate.
Alcoolul și băuturile acidulate sunt contraindicate.
Clătiți ușor cavitatea bucală cu apă de gură cu clorhexidină diluată, după fiecare masă . Restul dinților se pot peria cu o periuță de dinți ultra-soft începând de a doua zi dimineață.
Evitați să fumați deoarece fumatul împiedică procesul de vindecare.
Nu faceți efort fizic în primele zile.
Respectați orarul la care trebuie să luați medicamentele prescrise de medicul implantolog.
Pentru operațiile la nivelul maxilarului care implică și sinus lift, sunt contraindicate în primele zile: suflatul nasului, pozițiile sau activitățile care cresc presiunea sanguină la nivelul capului dar și zborul cu avionul.
În următoarele săptămâni postoperator
La 7-10 zile veți reveni pentru control și scoaterea firelor.
Urmează o perioadă de câteva luni în care igiena este pe primul loc și se realizează în principal acasă de către pacient, respectând indicațiile medicului stomatolog. Nu uitați că implantul dentar are nevoie de timp pentru a se integra la nivelul osului iar în primele 6 luni este într-un stadiu fragil.
După ce lucrarea protetică este gata este foarte indicat să veniți în continuare la control o dată pe an pentru igienizare profesională și control al stabilității implantului în os.
Cât timp durează întreaga procedură de la implant la zâmbetul perfect?
RELATIVE
Osteoporoza într-o forma ușoară. Se fac teste sanguine (fosfataza alcalină și acidă)
Boli cardiace compensate. Dacă pacientul ia anticoagulante, va întrerupe tratamentul și va trece pe antibioterapie doar la recomandarea medicului cardiolog
Diabet în forme ușoare. Se face antibioterapie cu 2 zile înainte de aplicarea implanturilor, și apoi încă 10 zile după
Alergie la unul din materialele implantate
Nevralgia esențială de trigemen
Bruxismul-generează forțe patologice
Fumatul,se recomandă plasturi cu nicotină și întreruperea fumatului cel puțin pe perioada vindecării
ABSOLUTE
Starea de graviditate sau lactația
Pacienții diabeticii necompensați
Pacienții cardiaci sau hipertensivi care au contraindicație pentru intervenții chirurgicale
Pacienții cu reumatism articular acut
Bolnavi cu tare sanguine
Pacienți iradiați
Cei care iau sau au luat recent tratament cu bifosfonați