Profilaxie

Ce vei găsi în această pagină:
Beneficiile oferite de clinica noastra pentru un detartraj
Cum are loc procedura de detartraj
Prețul pentru un detartraj
Ce este profilaxia dentară
De ce este mai ieftin să previi decât să tratezi
Clinicile unde poți face un detartraj
Date de contact pentru o programare
Obține o dantură luminoasă printr-un detartraj la clinica Dental West din Brașov
Igiena orală efectuată corespunzător este metoda potrivită pentru a evita durerile de dinți și apariția unor afecțiuni dentare precum parodontoza sau gingivita. Un alt rol important în acest proces îl au tratamentele stomatologice profilactice ca de exemplu realizarea unui detartraj. La clinica Dental West din Brașov vă oferim servicii de profilaxie dentară precum: control periodic, igienizare dentară profesională, sigilări și fluorizări.

Detartrajul sau igienizarea profesională sunt cele mai cunoscute tratamente profilactice și se realizează cu scopul de a îndepărta placa bacteriană și tartrul depus pe dinți. Medicii dentiști recomandă efectuarea unui detartraj de două ori pe an, pentru a avea o dantură lipsită de bacterii și tartru. Programează-te pentru un detartraj la clinica noastră din Brașov!

Profilaxie Brasov
Motivele pentru care să alegi clinica Dental West pentru un detartraj în Brașov
Sănătatea orală este extrem de importantă pentru orice persoană, fie că este copil, fie că este adult. Soluția de profilaxie ideală pentru a te asigura că ai o dantură sănătoasă și că respecți regulile recomandate de medicii stomatologi pentru îngrijirea dinților, este vizita periodică la medicul dentist. Din acest motiv, medicii de la clinica noastră îți vin în ajutor și îți oferă servicii de profilaxie pentru un detartraj în Brașov. Vezi care sunt motivele principale pentru care ar trebui să alegi clinica Dental West pentru un detartraj în Brașov:

oferim servicii stomatologice de peste 20 de ani pentru comunitatea din Brașov și din împrejurimi;
ai parte de medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, inclusiv atunci când ai nevoie de un detartraj în Brașov;
pentru că siguranța pacienților noștri este prioritară, utilizăm doar echipamente și aparatură de ultimă generație care să garanteze calitatea lucrărilor;
medicii noștri îți stau oricând la dispoziție și îți oferă consultanță specializată înainte de a începe un detartraj în Brașov;
clinicile Dental West furnizează toată gama de tratamente dentare, atât adulților, cât și copiilor;
deținem patru clinici stomatologice primitoare, astfel încât să ne poți contacta în orice moment pentru efectuarea unui detartraj în Brașov.
Profilaxie Brasov
Cum are loc procedura de detartraj la clinica noastră din Brașov
Datorită respectării unei rutine de îngrijire profesională a dinților, poți obține un zâmbet mai strălucitor fără albire. După standardele actuale, procedura de detartraj se realizează în cadrul igienizării profesionale care cuprinde trei etape: detartraj, airflow și periaj.

Cea mai folosită metodă de îndepărtare a bacteriilor aderente în stomatologie este detartrajul cu ultrasunete. În acest caz, medicul dentist va utiliza un aparat care se bazează pe ultrasunete și poate disloca depozitele de tartru. Acest aparat este însoțit de un jet de apă care are rolul de a calma gingiile. Această tehnică se face în siguranță și este comodă pentru pacienți, deoarece nu produce dureri și poate preîntâmpina alte afecțiuni dentare. După realizarea unui detartraj la clinica Dental West din Brașov, ședința de profilaxie se continuă cu un periaj profesional. Periajul profesional se realizează pentru a netezi suprafețele și a igieniza complet dantura.

Metodă de tratament pentru realizarea unui airflow la cabinetul nostru din Brașov Airflow-ul ca metodă de profilaxie completează detartrajul și îndepărtează colorațiile profunde și pigmenții alimentari de pe suprafața dinților. Airflow-ul se realizează după detartraj pentru a că are o acțiune mai fină pe suprafața dinților, asemănătoare unei lustruiri. După o ședință de airflow veți obține un zâmbet mai alb și mai . Airflow-ul poate fi utilizat ca o metodă de albire mecanică dar poate fi folosit și în ședințe de întreținere după albirea dentară.

O ședință de profilaxie cu airflow realizat în Brașov, la clinica noastră, se face prin particule de bicarbonat și apă. Medicii dentiști recomandă tehnica de airflow persoanelor care doresc să aibă un aspect întinerit prin dinți strălucitori și gingii sănătoase.

Prețul unui detartraj la clinica Dental West din Brașov
Detartrajul este un tratament de igienizare a danturii care poate fi însoțit și de alte proceduri profilactice. De aceea, prețul acesteia variază în funcție de tehnologiile suplimentare folosite și de cât de afectați sunt dinții. Accesează lista de prețuri de pe site-ul nostru pentru detartraj și profilaxie în Brașov.

Ce este profilaxia dentară
Profilaxia dentară se referă la toate măsurile individuale sau profesionale care împiedică apariția bolilor cavității orale. Este cea mai importantă parte a îngrijirii orale, dar deseori tinde să fie neglijată. Profilaxia dentară, prelungește durata de viață a dinților și menține integritatea lucrărilor protetice deja existente.

Principala cauză în apariția cariei sau a bolii parodontale este placa bacteriană care se depune pe suprafața dinților și la interfața dintre gingie și dinte, în șanțul gingival. La acest nivel există condiții propice pentru dezvoltarea unui adevărat ecosistem de patogeni care neîndepărtați înving propriile mecanisme de protecție ale organismului și distrug țesuturile dentare și parodontale.

Este mai ușor să previ decât să tratezi!
Profilaxia în clinica stomatologică vizează cele 2 boli principale din sfera orală: caria și boala parodontală (parodontoza)

1. CONTROLUL PERIODIC LA 6 LUNI

În România controlul stomatologic este adesea omis, fiind luat în considerare când problemele oro-dentare devin sesizabile pentru pacient. Rolul consultației este de a ne informa din timp asupra existenței afecțiunilor în stadiu incipient înainte să apară durerea și de a le trata cu minim de efort din partea pacientului.

Cele mai importante afecțiuni depistate la controlul stomatologic sunt:

Caria
Boala parodontală (parondontoza)
Cancerul oral
2. IGIENIZAREA PROFESIONALĂ

Periajul realizat corect de 2 ori pe zi, asigură o protecție medie deoarece nu poate îndepărta blocurile de tartru și colorațiile de pe suprafețele dinților. Perii periuței sunt prea mari pentru a pătrunde în spațiile micronice de unde încep să se înmulțească microorganismele, de aceea metodele profesionale folosesc ultrasunete sau pulberi ultrafine care asigură îndepărtarea completă a acestor depozite.

Igienizarea profesională în clinicile Dental West constă în 3 pași:

Detartraj
Air-flow
Periaj profesional
3. SIGILĂRI ȘI FLUORIZĂRI

Acestea sunt două metode care previn apariția cariei dentare, fiind destinate în principal dinților recent erupți. Sigilarea constă în transformarea suprafețelor dentare retentive (care rețin placă sau resturi alimentare) în suprafețe netede. Acest lucru se realizează fără sacrificiu de țesut dentar adică fără folosirea turbinei, și constă în aplicarea unui sigilant în șanțurile sau fosetele dinților.

Profilaxie
Fluorizarea este o metodă care crește mineralizarea smalțului prin aplicarea unui gel cu Fluor. Astfel, dinții devin mai rezistenți la atacul microbian deci mai greu de cariat.

BENEFICIILE PROFILAXIEI

Anticipează și evită apariția durerii
Obții un zâmbet mai strălucitor fără albire
Depistează cancerului oral
Aspect întinerit prin dinți strălucitori și gingii sănătoase
Preîntâmpină tratamentele complexe
Menține integritatea lucrărilor protetice deja existente
Prelungește durata de viață a dinților
De ce este mai ieftin să previi decât să tratezi?
Profilaxie
Controlul periodic și tratamentele profilactice te scutesc de o mulțime de costuri financiare și de timp petrecut pe scaunul stomatologic.
Tratamentele stomatologice se înlănțuiesc într-o ordine logică de la cele mai simple la cele mai complexe, în funcție de gradul de afectare al sferei oro-dentare. Altfel spus, cu cât țesuturile sunt mai distruse și cu cât afecțiunile se extind spre zonele sănătoase, cu atât este mai scump să le tratăm.

La baza listei se află tratamentele profilactice care sunt cele mai puțin costisitoare din gama de tratamente stomatologice și în general, ele nu depășesc o oră per ședință. Dacă vizitele o dată la 6 luni se respectă, chiar și în situația în care ați avea nevoie de tratamente suplimentare, ele ar consta la rândul lor în ședințe de tratament scurte localizate strict la nivelul dintelui/dinților ușor afectați.

Pe de altă parte, dacă prezentarea la medicul stomatolog se face tardiv, igienizarea de rutină se va transforma în tratamente restaurative sau protetice, menite să înlocuiască porțiuni din dinți sau dinți în întregime. Tiparul de extindere al cariei și al bolii parodontale este atât în profunzime, ducând la pierderea dintelui afectat, cât și în în zonele vecine, devenind ulterior generalizate la întreaga cavitate bucală. Caria este o boală infecțioasă care se transmite de la un dinte la altul.

Costurile materiale reprezintă doar o parte din lista de dezavantaje ale lipsei profilaxiei oro-dentare. Stresul emoțional și timpul pierdut în vizite stomatologice lungi sunt costuri colaterale la fel de dificil de suportat.

Ce poți face tu pentru prevenția afecțiunilor stomatologice?
Igiena pe care pacientul o desfășoară în fiecare zi înafara vizitelor la medicul stomatolog, reprezintă primul pas către o dantură sănătoasă. Cere sfatul stomatologului pentru a afla care este cea mai bună metodă de periaj pentru tine și ce mijloace de igienizare ți se potrivesc cel mai bine!

Medici profesioniști și dedicați la clinica Dental West
Suntem o echipă concentrată pe îmbunătățirea continuă a muncii noastre pentru ca pacienții să ne pășească pragul cu zâmbetul pe buze. Și pentru ca aceștia să beneficieze de servicii calitative și de lucrări garantate, medicii noștri participă constant la cursuri și workshop-uri internaționale și naționale, pentru a deveni din ce în ce mai buni în domeniul stomatologic.

Indiferent cu ce fel de problemă dentară te confrunți, specialiștii noștri sunt oricând gata să intervină pentru a te scăpa de dureri și griji. Fie că ai nevoie de un detartraj la clinica Dental West din Brașov, fie că dorești orice alt tratament stomatologic, alături de noi vei găsi rezolvarea perfectă și tratamentele corespunzătoare.

Clinica Dental West din Brașov – unde ne poți vizita
Dacă dorești să pășești pragul clinicii noastre din Brașov, ai la dispoziție patru locații, dotate la standarde moderne. Clinicile noastre stomatologice se află pe următoarele străzi din Brașov: strada Livada Vulturului, strada Iuliu Maniu, strada Harmanului și Bulevardul 15 Noiembrie. Vizitează-ne oricând ai nevoie de servicii stomatologice!

Efectuează un detartraj la clinica noastră din Brașov pentru dinți sănătoși și zâmbet strălucitor
Apelează la servicii stomatologice pentru un detartraj în Brașov, la clinica Dental West, pentru a beneficia de o dantură sănătoasă și un zâmbet strălucitor. Contactează-ne la numărul de telefon 0732 336 825 și solicită o programare la clinica noastră!

Obține o dantură luminoasă printr-un detartraj la clinica Dental West din Brașov

Igiena orală efectuată corespunzător este metoda potrivită pentru a evita durerile de dinți și apariția unor afecțiuni dentare precum parodontoza sau gingivita. Un alt rol important în acest proces îl au tratamentele stomatologice profilactice ca de exemplu realizarea unui detartraj. La clinica Dental West din Brașov vă oferim servicii de profilaxie dentară precum: control periodic, igienizare dentară profesională, sigilări și fluorizări.

Detartrajul sau igienizarea profesională sunt cele mai cunoscute tratamente profilactice și se realizează cu scopul de a îndepărta placa bacteriană și tartrul depus pe dinți. Medicii dentiști recomandă efectuarea unui detartraj de două ori pe an, pentru a avea o dantură lipsită de bacterii și tartru. Programează-te pentru un detartraj la clinica noastră din Brașov!

Profilaxie Brasov

Motivele pentru care să alegi clinica Dental West pentru un detartraj în Brașov

Sănătatea orală este extrem de importantă pentru orice persoană, fie că este copil, fie că este adult. Soluția de profilaxie ideală pentru a te asigura că ai o dantură sănătoasă și că respecți regulile recomandate de medicii stomatologi pentru îngrijirea dinților, este vizita periodică la medicul dentist. Din acest motiv, medicii de la clinica noastră îți vin în ajutor și îți oferă servicii de profilaxie pentru un detartraj în Brașov. Vezi care sunt motivele principale pentru care ar trebui să alegi clinica Dental West pentru un detartraj în Brașov:

 • oferim servicii stomatologice de peste 20 de ani pentru comunitatea din Brașov și din împrejurimi;
 • ai parte de medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, inclusiv atunci când ai nevoie de un detartraj în Brașov;
 • pentru că siguranța pacienților noștri este prioritară, utilizăm doar echipamente și aparatură de ultimă generație care să garanteze calitatea lucrărilor;
 • medicii noștri îți stau oricând la dispoziție și îți oferă consultanță specializată înainte de a începe un detartraj în Brașov;
 • clinicile Dental West furnizează toată gama de tratamente dentare, atât adulților, cât și copiilor;
 • deținem patru clinici stomatologice primitoare, astfel încât să ne poți contacta în orice moment pentru efectuarea unui detartraj în Brașov.
Profilaxie Brasov

Cum are loc procedura de detartraj la clinica noastră din Brașov

Datorită respectării unei rutine de îngrijire profesională a dinților, poți obține un zâmbet mai strălucitor fără albire. După standardele actuale, procedura de detartraj se realizează în cadrul igienizării profesionale care cuprinde trei etape: detartraj, airflow și periaj.

Cea mai folosită metodă de îndepărtare a bacteriilor aderente în stomatologie este detartrajul cu ultrasunete. În acest caz, medicul dentist va utiliza un aparat care se bazează pe ultrasunete și poate disloca depozitele de tartru. Acest aparat este însoțit de un jet de apă care are rolul de a calma gingiile. Această tehnică se face în siguranță și este comodă pentru pacienți, deoarece nu produce dureri și poate preîntâmpina alte afecțiuni dentare. După realizarea unui detartraj la clinica Dental West din Brașov, ședința de profilaxie se continuă cu un periaj profesional. Periajul profesional se realizează pentru a netezi suprafețele și a igieniza complet dantura.

Metodă de tratament pentru realizarea unui airflow la cabinetul nostru din Brașov Airflow-ul ca metodă de profilaxie completează detartrajul și îndepărtează colorațiile profunde și pigmenții alimentari de pe suprafața dinților. Airflow-ul se realizează după detartraj pentru a că are o acțiune mai fină pe suprafața dinților, asemănătoare unei lustruiri. După o ședință de airflow veți obține un zâmbet mai alb și mai . Airflow-ul poate fi utilizat ca o metodă de albire mecanică dar poate fi folosit și în ședințe de întreținere după albirea dentară.

O ședință de profilaxie cu airflow realizat în Brașov, la clinica noastră, se face prin particule de bicarbonat și apă. Medicii dentiști recomandă tehnica de airflow persoanelor care doresc să aibă un aspect întinerit prin dinți strălucitori și gingii sănătoase.

Prețul unui detartraj la clinica Dental West din Brașov

Detartrajul este un tratament de igienizare a danturii care poate fi însoțit și de alte proceduri profilactice. De aceea, prețul acesteia variază în funcție de tehnologiile suplimentare folosite și de cât de afectați sunt dinții. Accesează lista de prețuri de pe site-ul nostru pentru detartraj și profilaxie în Brașov.

Ce este profilaxia dentară

Profilaxia dentară se referă la toate măsurile individuale sau profesionale care împiedică apariția bolilor cavității orale. Este cea mai importantă parte a îngrijirii orale, dar deseori tinde să fie neglijată. Profilaxia dentară, prelungește durata de viață a dinților și menține integritatea lucrărilor protetice deja existente.

Principala cauză în apariția cariei sau a bolii parodontale este placa bacteriană care se depune pe suprafața dinților și la interfața dintre gingie și dinte, în șanțul gingival. La acest nivel există condiții propice pentru dezvoltarea unui adevărat ecosistem de patogeni care neîndepărtați înving propriile mecanisme de protecție ale organismului și distrug țesuturile dentare și parodontale.

Este mai ușor să previ decât să tratezi!

Profilaxia în clinica stomatologică vizează cele 2 boli principale din sfera orală: caria și boala parodontală (parodontoza)

1. Controlul periodic la 6 luni

În România controlul stomatologic este adesea omis, fiind luat în considerare când problemele oro-dentare devin sesizabile pentru pacient. Rolul consultației este de a ne informa din timp asupra existenței afecțiunilor în stadiu incipient înainte să apară durerea și de a le trata cu minim de efort din partea pacientului.

Cele mai importante afecțiuni depistate la controlul stomatologic sunt:

 1. Caria
 2. Boala parodontală (parondontoza)
 3. Cancerul oral
2. Igienizarea profesională

Periajul realizat corect de 2 ori pe zi, asigură o protecție medie deoarece nu poate îndepărta blocurile de tartru și colorațiile de pe suprafețele dinților. Perii periuței sunt prea mari pentru a pătrunde în spațiile micronice de unde încep să se înmulțească microorganismele, de aceea metodele profesionale folosesc ultrasunete sau pulberi ultrafine care asigură îndepărtarea completă a acestor depozite.

Igienizarea profesională în clinicile Dental West constă în 3 pași:

 • Detartraj
 • Air-flow
 • Periaj profesional
3. Sigilări și fluorizări

Acestea sunt două metode care previn apariția cariei dentare, fiind destinate în principal dinților recent erupți. Sigilarea constă în transformarea suprafețelor dentare retentive (care rețin placă sau resturi alimentare) în suprafețe netede. Acest lucru se realizează fără sacrificiu de țesut dentar adică fără folosirea turbinei, și constă în aplicarea unui sigilant în șanțurile sau fosetele dinților.

Profilaxie

Fluorizarea este o metodă care crește mineralizarea smalțului prin aplicarea unui gel cu Fluor. Astfel, dinții devin mai rezistenți la atacul microbian deci mai greu de cariat.

Beneficiile profilaxiei

 • Anticipează și evită apariția durerii
 • Obții un zâmbet mai strălucitor fără albire
 • Depistează cancerului oral
 • Aspect întinerit prin dinți strălucitori și gingii sănătoase
 • Preîntâmpină tratamentele complexe
 • Menține integritatea lucrărilor protetice deja existente
 • Prelungește durata de viață a dinților

De ce este mai ieftin să previi decât să tratezi?

Profilaxie
Controlul periodic și tratamentele profilactice te scutesc de o mulțime de costuri financiare și de timp petrecut pe scaunul stomatologic.

Tratamentele stomatologice se înlănțuiesc într-o ordine logică de la cele mai simple la cele mai complexe, în funcție de gradul de afectare al sferei oro-dentare. Altfel spus, cu cât țesuturile sunt mai distruse și cu cât afecțiunile se extind spre zonele sănătoase, cu atât este mai scump să le tratăm.

La baza listei se află tratamentele profilactice care sunt cele mai puțin costisitoare din gama de tratamente stomatologice și în general, ele nu depășesc o oră per ședință. Dacă vizitele o dată la 6 luni se respectă, chiar și în situația în care ați avea nevoie de tratamente suplimentare, ele ar consta la rândul lor în ședințe de tratament scurte localizate strict la nivelul dintelui/dinților ușor afectați.

Pe de altă parte, dacă prezentarea la medicul stomatolog se face tardiv, igienizarea de rutină se va transforma în tratamente restaurative sau protetice, menite să înlocuiască porțiuni din dinți sau dinți în întregime. Tiparul de extindere al cariei și al bolii parodontale este atât în profunzime, ducând la pierderea dintelui afectat, cât și în în zonele vecine, devenind ulterior generalizate la întreaga cavitate bucală. Caria este o boală infecțioasă care se transmite de la un dinte la altul.

Costurile materiale reprezintă doar o parte din lista de dezavantaje ale lipsei profilaxiei oro-dentare. Stresul emoțional și timpul pierdut în vizite stomatologice lungi sunt costuri colaterale la fel de dificil de suportat.

Ce poți face tu pentru prevenția afecțiunilor stomatologice?

Igiena pe care pacientul o desfășoară în fiecare zi înafara vizitelor la medicul stomatolog, reprezintă primul pas către o dantură sănătoasă. Cere sfatul stomatologului pentru a afla care este cea mai bună metodă de periaj pentru tine și ce mijloace de igienizare ți se potrivesc cel mai bine!

Medici profesioniști și dedicați la clinica Dental West

Suntem o echipă concentrată pe îmbunătățirea continuă a muncii noastre pentru ca pacienții să ne pășească pragul cu zâmbetul pe buze. Și pentru ca aceștia să beneficieze de servicii calitative și de lucrări garantate, medicii noștri participă constant la cursuri și workshop-uri internaționale și naționale, pentru a deveni din ce în ce mai buni în domeniul stomatologic.

Indiferent cu ce fel de problemă dentară te confrunți, specialiștii noștri sunt oricând gata să intervină pentru a te scăpa de dureri și griji. Fie că ai nevoie de un detartraj la clinica Dental West din Brașov, fie că dorești orice alt tratament stomatologic, alături de noi vei găsi rezolvarea perfectă și tratamentele corespunzătoare.

Clinica Dental West din Brașov – unde ne poți vizita

Dacă dorești să pășești pragul clinicii noastre din Brașov, ai la dispoziție patru locații, dotate la standarde moderne. Clinicile noastre stomatologice se află pe următoarele străzi din Brașov: strada Livada Vulturului, strada Iuliu Maniu, strada Harmanului și Bulevardul 15 Noiembrie. Vizitează-ne oricând ai nevoie de servicii stomatologice!

Efectuează un detartraj la clinica noastră din Brașov pentru dinți sănătoși și zâmbet strălucitor

Apelează la servicii stomatologice pentru un detartraj în Brașov, la clinica Dental West, pentru a beneficia de o dantură sănătoasă și un zâmbet strălucitor. Contactează-ne la numărul de telefon 0732 336 825 și solicită o programare la clinica noastră!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.