Radiografii si tomografii dentare

Află mai multe despre:
De ce recomandăm radiografiile dentare
Radiografii dentare pentru copii
Ce este radiografia panoramică
Ce este CT-ul dentar
Pregătire pentru un CT dentar
Prețuri radiografii dentare
Programări pentru radiografii dentare
Radiografii si tomografii dentare Braşov
La centrul de imagistică și radiologie Dental West aveți posibilitatea de a face o radiografie digitală care are un nivel de radiație cu până la 90 % mai mic față de radiografia tradițională.

Investigațiile radiologice se realizează pe loc iar rezultatele le primiți sub 3 forme: pe film, pe CD sau pe email.

Pentru realizarea radiografiei panoramice sau pentru computer tomograf CBCT nu este necesară o programare în prealabil.

Centrul radiologic Dental West se află în incinta clinicii Craiter de pe strada Hărmanului nr.116. Contact

Radiografie dentară la clinica noastră din Braşov – de ce o recomandăm
În cabinetul nostru stomatologic din Braşov, radiografia dentară este o soluţie eficientă pentru a depista problemele care nu pot fi observate la un examen oral. Găsirea şi tratarea problemelor încă din stadiul incipient, vă vor ajuta să economisiţi bani cu tratamente costisitoare ulterioare, să evitaţi disconfortul şi chiar vă pot salva viaţa, prevenind afectiuni de sanatate și complicaţii grave – diabet, boli cardiace, renale, articulare sau digestive.

Iată ce tipuri de probleme se pot detecta şi cand este eficientă o radiografie dentară realizată în cabinetul nostru din str.Harmanului,nr.116,Braşov:

Radiografia dentară vine în sprijinul medicului stomatolog pentru stabilirea diagnosticului corect;
De cele mai multe ori, cariile dentare mici dintre dinţi nu se pot depista prin simplu control vizual, iar radiografia dentară o evidenţiază;
Radiografia dentară permite depistarea prezența pungilor parodontale și a resorbțiilor osoase;
Într-o radiografie dentară se pot vedea modificări ale osului sau a canalului radicular cauzate de infecţie;
Starea şi poziţia dinţilor – pentru a evalua situația și a putea pregăti implanturile dentare, aparatele dentare, protezele sau pentru a eficientiza diverse proceduri dentare;
Vizualizarea abceselor, a chisturilor şi a unor tipuri de tumori.
Radiografie dentară în orașul Braşov pentru copii
În cabinetele noastre din Braşov, folosim radiografia dentară şi în cazul copiilor pentru:

A determina dacă există suficient spaţiu în cavitatea bucală pentru creşterea adecvată a noilor dinţi;
A determina dacă se dezvoltă măselele de minte;
A determina dacă dinţii noi sunt afectaţi sau întâmpină probleme la străpungerea gingiilor, etc.
Radiografia panoramică
Radiografia panoramică oferă o bună imagine de ansamblu de aceea este de obicei cerută de medicii stomatologi în primele ședințe. Este metoda prin care se evaluează sănătatea parodonțiului dentar, adică a structurilor care mențin dintele în osul alveolar. Aceste aspecte nu se pot vedea cu ochiul liber de aceea sunt absolut necesare în manopere care ar putea leza alte structuri (de exemplu nervi, vase de sânge etc).

Se folosește în implantologie deoarece oferă informații legate despre înălțimea osului alveolar,despre dinții prezenți, structurile anatomice învecinate. Acest tip de radiografie este indicată tuturor pacienților care vor fi tratați prin implanturi, ca metodă de diagnostic adiacentă tomografiei computerizate (CT) în cadrul alcătuirii planului de tratament deorece oferă detalii doar despre înălțimea osului nu și despre grosimea acestuia. În endodonție oferă informații despre forma și lungimea rădăcinii și a canalelor din interior. Uneori chiar și copiilor le este cerută efectuarea unei radiografii panoramice. Acest lucru se întâmplă frecvent în momentul schimbării dinților de lapte cu cei permanenți, pentru a vedea dacă în interiorul osului se află toți dinții permanenți în formare.

Radiografii si tomografii dentare
Tomografie computerizată. CT dentar. Computer Tomograf
Tomografia computerizată dentară (CT) oferă medicului toate informațiile de care are nevoie pentru realizarea unei manopere complexe cu succes. Este posibilă efectuarea unor măsurători exacte, ceea ce prezintă o mare importanță în special în zona laterală mandibulară dar și la arcada superioară în zona sinusurilor și a foselor nazale. CT-ul furnizează a treia dimensiune care nu apare pe o radiografie panoramică. Aplicații ale tomografiei computerizate (CT) în implantologie:

Computerul tomograf este metoda principală și indispensabilă pentru diagnosticare și stabilirea planului de tratament în implantologie
Cu ajutorul tomografiei computerizate se pot măsura dimensiunile osului în care urmează a fi introdus implantul, se poate face o simulare de poziționare a implantului în cele trei planuri de secționare
Se poate realiza o simulare 3D a poziționării implantului față de elementele anatomice (canalul mandibular, sinusuri, alți dinți, etc)
Radiografii si tomografii dentare
CT dentar în Braşov
Tomografia computerizată, sau CT-ul dentar pe care îl poţi face în Braşov, este un tip special de radiografie dentară care oferă informaţii suplimentare. Dacă radiografia dentară obişnuită nu este suficientă, în clinica stomatologică din Craiter din Braşov se poate realiza un CT dentar.

Medicii noştri recomanda deseori în cabinetele din Braşov un CT dentar. În acest mod beneficiază de imagini tridimensionale ale dinţilor, ale ţesuturilor moi, nervilor şi oaselor – toate într-o singură scanare.

CT dentar în Braşov – pregătire
CT-ul dentar din clinicile din Braşov nu necesită pregătire specială, dar, dacă este cazul, medicul ar trebui să fie informat în legătură cu o posibilă sarcină.

Tomografie dentară în orașul Braşov – avantaje majore pentru un diagnostic
Pentru a pune cât mai corect diagnosticul, în cabinetele noastre din Braşov, medicii pot recomanda o tomografie dentară. Acestea oferă o imagine tridimensională a situaţiei, extrem de utilă în ortodonție, implanturi, chirurgie dentară, tratament parodontal, realizare proteze dentare, etc.

Tomografia dentară realizată în cabinetele din Braşov, permite medicilor să obţină o rezoluţie perfectă a imaginii şi minimizează riscurile de radiaţii pentru pacienţi.

De ce să faci o tomografie dentară în Braşov
Iată alte avantaje pe care le oferă tomografia dentară disponibilă în cabinetele noastre din Braşov:

Timp de scanare rapid şi o imagine completă într-o singură rotaţie de scanare;
Preţuri foarte mici;
Procedura unei tomografii dentare în Dental West Braşov este simplă şi fără complicaţii şi poate fi realizată în condiţii de maximă siguranţă de tehnicienii noştri;
Imaginile 3D obţinute prin tomografia dentară în cabinetele din Braşov, sunt mult mai relevante decât cele 2D, putând fi înţelese chiar şi de pacienţi. Astfel, ei vor percepe mai bine cu ce problema se confruntă şi vor înţelege metodele de tratament recomandate de medicul stomatolog.
Radiografie, CT şi tomografie dentară în orașul Braşov – locaţie
Pentru că ne dorim să oferim clienţilor noştri servicii complete în Braşov, se poate face o radiografie dentară în Cabinetul Craiter situat pe Strada Harmanului, nr. 116, bl. 12, sc. A, ap. 1 – vis-a-vis de Lidl.

Radiografie dentară – preţurile de la clinica Dental West
În clinica din Craiter pacienţii pot beneficia de radiografii dentare de toate tipurile şi la preţuri foarte bune. Pe site se poate găsi lista completă de preţuri pentru o radiografie dentară sau o tomografie dentara făcută în cabinetele din Braşov.

Ai nevoie de o radiografie, CT-tomografie dentară în Braşov – vino la Dental West!
Ştim ce înseamnă o urgenţă sau o durere de dinţi sâcâitoare, motiv pentru care suntem la dispoziţia pacienților noştri din Braşov pentru radiografii dentare, CT-uri sau tomografii dentare de luni până vineri, între orele 8 – 20. Pentru detalii şi programări, ne poţi contacta telefonic la oricare din numerele 0268 324 225, 0732 336 825, sau ne poţi scrie la email office@dentalwest.ro – vei primi un răspuns în cel mai scurt timp.

Radiografii si tomografii dentare Braşov

La centrul de imagistică și radiologie Dental West aveți posibilitatea de a face o radiografie digitală care are un nivel de radiație cu până la 90 % mai mic față de radiografia tradițională.

Investigațiile radiologice se realizează pe loc iar rezultatele le primiți sub 3 forme: pe film, pe CD sau pe email.

Pentru realizarea radiografiei panoramice sau pentru computer tomograf CBCT nu este necesară o programare în prealabil.

Centrul radiologic Dental West se află în incinta clinicii Craiter de pe strada Hărmanului nr.116. Contact

Radiografie dentară la clinica noastră din Braşov - de ce o recomandăm

În cabinetul nostru stomatologic din Braşov, radiografia dentară este o soluţie eficientă pentru a depista problemele care nu pot fi observate la un examen oral. Găsirea şi tratarea problemelor încă din stadiul incipient, vă vor ajuta să economisiţi bani cu tratamente costisitoare ulterioare, să evitaţi disconfortul şi chiar vă pot salva viaţa, prevenind afectiuni de sanatate și complicaţii grave - diabet, boli cardiace, renale, articulare sau digestive.

Iată ce tipuri de probleme se pot detecta şi cand este eficientă o radiografie dentară realizată în cabinetul nostru din str.Harmanului,nr.116,Braşov:

 • Radiografia dentară vine în sprijinul medicului stomatolog pentru stabilirea diagnosticului corect;
 • De cele mai multe ori, cariile dentare mici dintre dinţi nu se pot depista prin simplu control vizual, iar radiografia dentară o evidenţiază;
 • Radiografia dentară permite depistarea prezența pungilor parodontale și a resorbțiilor osoase;
 • Într-o radiografie dentară se pot vedea modificări ale osului sau a canalului radicular cauzate de infecţie;
 • Starea şi poziţia dinţilor - pentru a evalua situația și a putea pregăti implanturile dentare, aparatele dentare, protezele sau pentru a eficientiza diverse proceduri dentare;
 • Vizualizarea abceselor, a chisturilor şi a unor tipuri de tumori.

Radiografie dentară în orașul Braşov pentru copii

În cabinetele noastre din Braşov, folosim radiografia dentară şi în cazul copiilor pentru:

 • A determina dacă există suficient spaţiu în cavitatea bucală pentru creşterea adecvată a noilor dinţi;
 • A determina dacă se dezvoltă măselele de minte;
 • A determina dacă dinţii noi sunt afectaţi sau întâmpină probleme la străpungerea gingiilor, etc.

Radiografia panoramică

Radiografia panoramică oferă o bună imagine de ansamblu de aceea este de obicei cerută de medicii stomatologi în primele ședințe. Este metoda prin care se evaluează sănătatea parodonțiului dentar, adică a structurilor care mențin dintele în osul alveolar. Aceste aspecte nu se pot vedea cu ochiul liber de aceea sunt absolut necesare în manopere care ar putea leza alte structuri (de exemplu nervi, vase de sânge etc).

Se folosește în implantologie deoarece oferă informații legate despre înălțimea osului alveolar,despre dinții prezenți, structurile anatomice învecinate. Acest tip de radiografie este indicată tuturor pacienților care vor fi tratați prin implanturi, ca metodă de diagnostic adiacentă tomografiei computerizate (CT) în cadrul alcătuirii planului de tratament deorece oferă detalii doar despre înălțimea osului nu și despre grosimea acestuia. În endodonție oferă informații despre forma și lungimea rădăcinii și a canalelor din interior. Uneori chiar și copiilor le este cerută efectuarea unei radiografii panoramice. Acest lucru se întâmplă frecvent în momentul schimbării dinților de lapte cu cei permanenți, pentru a vedea dacă în interiorul osului se află toți dinții permanenți în formare.

Radiografii si tomografii dentare

Tomografie computerizată. CT dentar. Computer Tomograf

Tomografia computerizată dentară (CT) oferă medicului toate informațiile de care are nevoie pentru realizarea unei manopere complexe cu succes. Este posibilă efectuarea unor măsurători exacte, ceea ce prezintă o mare importanță în special în zona laterală mandibulară dar și la arcada superioară în zona sinusurilor și a foselor nazale. CT-ul furnizează a treia dimensiune care nu apare pe o radiografie panoramică. Aplicații ale tomografiei computerizate (CT) în implantologie:

 • Computerul tomograf este metoda principală și indispensabilă pentru diagnosticare și stabilirea planului de tratament în implantologie
 • Cu ajutorul tomografiei computerizate se pot măsura dimensiunile osului în care urmează a fi introdus implantul, se poate face o simulare de poziționare a implantului în cele trei planuri de secționare
 • Se poate realiza o simulare 3D a poziționării implantului față de elementele anatomice (canalul mandibular, sinusuri, alți dinți, etc)
Radiografii si tomografii dentare

CT dentar în Braşov

Tomografia computerizată, sau CT-ul dentar pe care îl poţi face în Braşov, este un tip special de radiografie dentară care oferă informaţii suplimentare. Dacă radiografia dentară obişnuită nu este suficientă, în clinica stomatologică din Craiter din Braşov se poate realiza un CT dentar.

Medicii noştri recomanda deseori în cabinetele din Braşov un CT dentar. În acest mod beneficiază de imagini tridimensionale ale dinţilor, ale ţesuturilor moi, nervilor şi oaselor - toate într-o singură scanare.

CT dentar în Braşov - pregătire

CT-ul dentar din clinicile din Braşov nu necesită pregătire specială, dar, dacă este cazul, medicul ar trebui să fie informat în legătură cu o posibilă sarcină.

Tomografie dentară în orașul Braşov - avantaje majore pentru un diagnostic

Pentru a pune cât mai corect diagnosticul, în cabinetele noastre din Braşov, medicii pot recomanda o tomografie dentară. Acestea oferă o imagine tridimensională a situaţiei, extrem de utilă în ortodonție, implanturi, chirurgie dentară, tratament parodontal, realizare proteze dentare, etc.

Tomografia dentară realizată în cabinetele din Braşov, permite medicilor să obţină o rezoluţie perfectă a imaginii şi minimizează riscurile de radiaţii pentru pacienţi.

De ce să faci o tomografie dentară în Braşov

Iată alte avantaje pe care le oferă tomografia dentară disponibilă în cabinetele noastre din Braşov:

 • Timp de scanare rapid şi o imagine completă într-o singură rotaţie de scanare;
 • Preţuri foarte mici;
 • Procedura unei tomografii dentare în Dental West Braşov este simplă şi fără complicaţii şi poate fi realizată în condiţii de maximă siguranţă de tehnicienii noştri;
 • Imaginile 3D obţinute prin tomografia dentară în cabinetele din Braşov, sunt mult mai relevante decât cele 2D, putând fi înţelese chiar şi de pacienţi. Astfel, ei vor percepe mai bine cu ce problema se confruntă şi vor înţelege metodele de tratament recomandate de medicul stomatolog.

Radiografie, CT şi tomografie dentară în orașul Braşov - locaţie

Pentru că ne dorim să oferim clienţilor noştri servicii complete în Braşov, se poate face o radiografie dentară în Cabinetul Craiter situat pe Strada Harmanului, nr. 116, bl. 12, sc. A, ap. 1 - vis-a-vis de Lidl.

Radiografie dentară - preţurile de la clinica Dental West

În clinica din Craiter pacienţii pot beneficia de radiografii dentare de toate tipurile şi la preţuri foarte bune. Pe site se poate găsi lista completă de preţuri pentru o radiografie dentară sau o tomografie dentara făcută în cabinetele din Braşov.

Ai nevoie de o radiografie, CT-tomografie dentară în Braşov - vino la Dental West!

Ştim ce înseamnă o urgenţă sau o durere de dinţi sâcâitoare, motiv pentru care suntem la dispoziţia pacienților noştri din Braşov pentru radiografii dentare, CT-uri sau tomografii dentare de luni până vineri, între orele 8 - 20. Pentru detalii şi programări, ne poţi contacta telefonic la oricare din numerele 0268 324 225, 0732 336 825, sau ne poţi scrie la email office@dentalwest.ro - vei primi un răspuns în cel mai scurt timp.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.