Endodonție

Află mai multe detalii despre:
De ce să apelezi la noi pentru servicii de endodontie
Ce este tratamentul de canal
Când ai nevoie de un tratament de canal
Prețuri pentru tratamentele de canal
Ce se întâmplă cu dintele tău într-un tratament de canal
În ce zone din Brașov poți veni pentru tratamente de canal
Cum ne poți contacta pentru programare
Endodonție Brașov
Stomatologia este un domeniu extrem de vast și cuprinde mai multe ramuri, iar pentru fiecare dintre acestea există specialiști focusați pe nevoile pacienților. Odată ajuns la clinica noastră din Brașov, de problemele tale dentare se vor ocupa medici specializați în toate domeniile stomatologiei, una dintre ele fiind cea de endodonție. Endodonția se referă la prevenirea și tratarea afecțiunilor care apar la nivelul pulpei dentare și vârfului rădăcinii dentare.

Echipa de la clinica Dental West din Brașov este formată din medici specializați în endodonție, care se concentrează pe salvarea dinților naturali ai pacienților prin realizarea tratamentelor endodontice simple și la microscop. Astfel, prin serviciul de endodonție din Brașov, de la clinica Dental West, vei avea siguranța că dinții tăi naturali pot fi păstrați pe arcadă și nu va fi nevoie să fie extrași. Afecțiunile dentare care te pot face să apelezi la endodonție în Brașov sunt cariile dentare profunde, care au fost netratate la timp sau traumatismele severe suferite la nivelul dintelui.

Endodonție Brașov
De ce să apelezi la clinica Dental West pentru servicii de endodonție în Brașov
Durata de viață a unui dinte după o afecțiune a canalului radicular depinde și de modul în care a fost realizat tratamentul endodontic. Pentru ca acesta să fie tratat corect, ai nevoie de medici specialiști în endodonție în Brașov. Suntem o clinică stomatologică care se bazează pe realizarea unor lucrări calitative, care să ofere satisfacție și mulțumire pacienților. Iată de ce ar trebui să apelezi la Dental West pentru servicii de endodonție în Brașov:

Oferim servicii stomatologice în Brașov de peste 20 de ani;
Echipa noastră este formată din medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, inclusiv în endodonție;
Avem o gamă largă de tratamente dentare, începând de la tratarea unor carii dentare și până la realizarea unui tratament de canal;
Efectuăm tratamente dentare atât pentru copii, cât și pentru adulți;
Lucrăm doar cu echipamente și aparatură de ultimă generație, care să le asigure pacienților siguranță și confort, dar și o experiență lipsită de durere.
Tratament de canal
Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal, este una dintre cele mai populare intervenții stomatologice. Milioane de dinți sunt tratați și salvați în fiecare an, înlăturând durerea și restituind funcționalitatea dinților. Tratamentul de canal presupune “scoaterea nervului”, adică extirparea pulpei din interiorul întregului dinte urmată de obturația de canal pentru a preveni recurența infecției.

În interiorul dintelui, sub straturile de smalț și dentină, se află un țesut moale, denumit pulpă dentară. Aceasta conține vase de sânge, nervi și fibre care asigură nutriția dintelui și ajută la creșterea rădăcinii în timpul și după erupție. Un dinte matur poate supraviețui și fără pulpă cu condiția ca interiorul lui să fie foarte bine sigilat de restul organismului prin obturația de canal.

Un tratament de canal modern nu are nicio legătură cu ce se făcea în trecut! Este foarte asemănător cu o obturație (plombă) obișnuită și se desfășoară într-una sau două ședințe în funcție de afecțiune și de circumstanțele personale.

După ce dintele a fost tratat endodontic, va fi acoperit cu o coroană de protecție pentru a-i asigura rezistența față de forțele masticatorii și a înlătura riscul de fractură.

Când ai nevoie de un tratament de canal?
Atunci când se creează condiții în care bacteriile să pătrundă la nivelul pulpei dentare apare infecția și inflamația care în timp vor determina pierderea dintelui prin extracție. În aceste situații ai nevoie de un tratament endodontic

Durere intensă la nivelul dintelui și inflamarea gingiei adiacente
IMPORTANT! De multe ori, pacienții se sperie în fața unei astfel de dureri și cred că singurul tratamentul posibil este extracția. Tratamentul endodontic reprezintă o încercare de salvare a unui dinte de la extracție și o deschidere către multiple soluții terapeutice.
Carii profunde
Obturații repetate pe același dinte
Fracturi dentare
Dinți cu obturații mari deteriorate
Afecțiuni ale parodonțiului marginal
Traumatisme
Tratamentul de canal simplu sau la microscop?
Succesul unui tratament endodontic nu depinde doar de experiența și simțul tactil al clinicianului, ci mai ales de vizibilitate. În cazul tratamentelor complexe și în special în cazul retratamentelor de canal , nedetectarea existenței canalelor secundare, foarte greu de observat cu ochiul liber, va determina persistența durerii și recidiva infecției. Utilizarea microscopului dentar poate face diferența în aceste situații între pierderea dintelui prin extracție sau păstrarea lui pe arcadă.

Microscopul dentar mărește vizibilitatea medicului stomatolog de 25 de ori, fiind deosebit de util atât în diagnostic cât și în tratament.
Beneficiile tratamentului de canal sub microscop
Eliminarea în totalitate a infecției
Rezultate excelente pe termen lung
Câștigă timp prin rezolvarea tratamentului într-o singură ședință
Crește confortul pacientului printr-o tehnică precisă de manipulare a instrumentelor
Predictibilitate chiar și în cazul retratamentelor
Endodonție Brașov
Consultă prețurile pentru tratamentele endodontice
Tratament de canal efectuat la clinica Dental West din Brașov – cine are nevoie de acest proces
Tratamentul de canal se adresează persoanelor care au carii în stadii avansate, care au dus la deteriorarea pulpei dentare sau a nervului dintelui. Un alt caz în care ai nevoie de tratament de canal, este acela când dinții au suferit traume ori fracturi severe ce au ajuns până la nerv. Și atunci când ai obturații dentare vechi, sub care s-au reformat carii, trebuie să apelezi la un tratament de canal aplicat la cabinetul nostru din Brașov pentru a putea salva dintele natural.

Tratamentul de canal poate fi efectuat pentru orice fel de persoană, indiferent de vârsta pe care o are, care prezintă simptome precum:

Durere bruscă la nivelul dintelui;
Durere în timpul masticației;
Sensibilitate la schimbarea temperaturii, de la cald, la rece și invers;
Modificarea culorii dintelui afectat;
Apariția unei umflături pe gingie, în dreptul unui dinte;
Prezența unor afecțiuni parodontale sau gingivale.
Endodonție Brașov
Prețul unui tratament de canal realizat de un medic specialist în endodonție la cabinetul nostru din Brașov
Motivul pentru care pacienții apelează la clinicile de stomatologie Dental West, pentru o consultație oferită de medicul specialist în endodonție din Brașov, este durerea resimțită la temperaturi calde, la cele reci sau când consumă anumite alimente sau băuturi. Tratamentul endodontic este o soluție potrivită pentru a menține sănătatea dintelui natural pentru o perioadă lungă de timp.

Oferim prețuri accesibile și transparente pentru pacienții noștri, tocmai pentru că știm cât de insuportabile pot fi durerile de dinți și cât de repede vrei să scapi de ele. Dacă vrei să afli cât costă un tratament endodontic, consultă lista de prețuri pentru serviciile oferite de un medic specialist în endodonție pusă la dispoziție de cabinetul Dental West din Brașov.

Ce se întâmplă cu dintele tău într-un tratament de canal?
1
Medicul stomatolog va avea nevoie de o radiografie inițială și de una finală, la sfârșitul tratamentului.
Radiografiile se realizează în aceeași ședință, la Centrul Radiologic Dental West. Astfel, pacienții nu mai sunt nevoiți să se deplaseze și să piardă timp suplimentar pentru investigații.

2
Dintele va fi anesteziat pentru a vă simți cât mai relaxați.

3
Folosind o freză, medicul stomatolog va realiza o mică cavitate pe fața internă a dintelui.

4
Această cavitate va asigura accesul către pulpa dentară, care va fi extirpată.

5
Cu ajutorul unor instrumente speciale și al unor substanțe, medicul stomatolog va curăța și dezinfecta în întregime interiorul dintelui.

6
După ce infecția a fost eliminată, canalele se vor obtura și dintele va fi închis.

7
La final, obturația va fi controlată printr-o radiografie.

8
Dintele își va pierde sensibilitatea la fierbinte, rece sau dulce, dar va răspunde la presiunea masticatorie, de aceea va trebui protejat printr-o coroană de ceramică sau Emax. Tratat în mod corespunzător, dintele ar trebui să reziste la fel de mult ca și ceilalți dinți naturali.

Tratamentul de canal este dureros?
Tratamentele endodontice se realizează sub anestezie locală. Totuși, în cazul unei infecții acute o mică jenă poate apărea. După ce anestezia trece, la câteva ore de la încheierea tratamentului puteți simți un disconfort la nivelul zonei unde s-a lucrat pentru care puteți lua antiinflamatoare uzuale.

Cum să eviți tratamentul endodontic?
Tratamentul endodontic este considerat un tratament conservativ care ajută la păstrarea dinților naturali și evitarea extracției. Totuși chiar și acest tratament poate fi evitat respectând indicațiile profilactice.

Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi
După fiecare spălare clătiți cu apă de gură și folosiți ață dentară (dacă medicul stomatolog vă recomandă)
Prezentați-vă la controalele de rutină o dată la 6 luni
Apelați regulat la măsurile de igienă profesională: detartraj, airflow, periaj
Evitați o alimentație bogată în zaharuri
Evitați fumatul
Vezi mai mult despre măsuri profilactice
Medici specialiști în endodonție la clinica Dental West din Brașov
Caria dentară care a ajuns până la pulpa dintelui necesită îngrijiri din partea unui medic specialist în endodonție la clinica Dental West din Brașov. Clinica noastră se concentrează pe orice fel de problemă poate apărea la o dantură și lucrează cu medici specializați pe fiecare ramură a stomatologiei. Astfel, vei putea apela la noi dacă ai nevoie de un medic endodont, specializat în tratamente de canal. Comunicarea directă și informarea clară a pacienților noștri este un aspect important pe care ne bazăm în construirea unei relații de încredere și de lungă durată.

În ce zone poți vizita clinicile Dental West din Brașov
Atunci când te confrunți cu probleme dentare vizita la medicul stomatolog este primul pas în depistarea și rezolvarea afecțiunilor care îți cauzează dureri. Astfel, venim în sprijinul pacienților cu patru clinici stomatologice, dotate la standarde moderne, și cu o echipă completă și pregătită pentru tratarea afecțiunilor dentare. Ne poți vizita de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, în următoarele locații: Str. Livada Vulturului, Str. Iuliu Maniu, Str. Harmanului, B-dul 15 Noiembrie.

Salvează-ți dinții naturali prin tratament de canal
Clinica Dental West din Brașov te ajută să-ți menții sănătatea orală și să te bucuri de dinții cu care ai fost înzestrat. Diagnosticarea și aplicarea corectă a tratamentului de canal contribuie la prevenirea pierderii dinților și apariția infecției dentare. Consultă un medic specialist în endodonție în Brașov care să-ți ofere tratamente de canal garantate și precise. Ne poți contacta la numărul de telefon 0732 336 825 sau ne poți scrie la adresa de e-mail office@dentalwest.ro. Programează-te la o consultație la medicul endodont!

Endodonție Brașov

Stomatologia este un domeniu extrem de vast și cuprinde mai multe ramuri, iar pentru fiecare dintre acestea există specialiști focusați pe nevoile pacienților. Odată ajuns la clinica noastră din Brașov, de problemele tale dentare se vor ocupa medici specializați în toate domeniile stomatologiei, una dintre ele fiind cea de endodonție. Endodonția se referă la prevenirea și tratarea afecțiunilor care apar la nivelul pulpei dentare și vârfului rădăcinii dentare.

Echipa de la clinica Dental West din Brașov este formată din medici specializați în endodonție, care se concentrează pe salvarea dinților naturali ai pacienților prin realizarea tratamentelor endodontice simple și la microscop. Astfel, prin serviciul de endodonție din Brașov, de la clinica Dental West, vei avea siguranța că dinții tăi naturali pot fi păstrați pe arcadă și nu va fi nevoie să fie extrași. Afecțiunile dentare care te pot face să apelezi la endodonție în Brașov sunt cariile dentare profunde, care au fost netratate la timp sau traumatismele severe suferite la nivelul dintelui.

Endodonție Brașov

De ce să apelezi la clinica Dental West pentru servicii de endodonție în Brașov

Durata de viață a unui dinte după o afecțiune a canalului radicular depinde și de modul în care a fost realizat tratamentul endodontic. Pentru ca acesta să fie tratat corect, ai nevoie de medici specialiști în endodonție în Brașov. Suntem o clinică stomatologică care se bazează pe realizarea unor lucrări calitative, care să ofere satisfacție și mulțumire pacienților. Iată de ce ar trebui să apelezi la Dental West pentru servicii de endodonție în Brașov:

 • Oferim servicii stomatologice în Brașov de peste 20 de ani;
 • Echipa noastră este formată din medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, inclusiv în endodonție;
 • Avem o gamă largă de tratamente dentare, începând de la tratarea unor carii dentare și până la realizarea unui tratament de canal;
 • Efectuăm tratamente dentare atât pentru copii, cât și pentru adulți;
 • Lucrăm doar cu echipamente și aparatură de ultimă generație, care să le asigure pacienților siguranță și confort, dar și o experiență lipsită de durere.

Tratament de canal

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal, este una dintre cele mai populare intervenții stomatologice. Milioane de dinți sunt tratați și salvați în fiecare an, înlăturând durerea și restituind funcționalitatea dinților. Tratamentul de canal presupune “scoaterea nervului”, adică extirparea pulpei din interiorul întregului dinte urmată de obturația de canal pentru a preveni recurența infecției.

În interiorul dintelui, sub straturile de smalț și dentină, se află un țesut moale, denumit pulpă dentară. Aceasta conține vase de sânge, nervi și fibre care asigură nutriția dintelui și ajută la creșterea rădăcinii în timpul și după erupție. Un dinte matur poate supraviețui și fără pulpă cu condiția ca interiorul lui să fie foarte bine sigilat de restul organismului prin obturația de canal.

Un tratament de canal modern nu are nicio legătură cu ce se făcea în trecut! Este foarte asemănător cu o obturație (plombă) obișnuită și se desfășoară într-una sau două ședințe în funcție de afecțiune și de circumstanțele personale.

După ce dintele a fost tratat endodontic, va fi acoperit cu o coroană de protecție pentru a-i asigura rezistența față de forțele masticatorii și a înlătura riscul de fractură.

Când ai nevoie de un tratament de canal?

Atunci când se creează condiții în care bacteriile să pătrundă la nivelul pulpei dentare apare infecția și inflamația care în timp vor determina pierderea dintelui prin extracție. În aceste situații ai nevoie de un tratament endodontic

 • Durere intensă la nivelul dintelui și inflamarea gingiei adiacente
  IMPORTANT! De multe ori, pacienții se sperie în fața unei astfel de dureri și cred că singurul tratamentul posibil este extracția. Tratamentul endodontic reprezintă o încercare de salvare a unui dinte de la extracție și o deschidere către multiple soluții terapeutice.
 • Carii profunde
 • Obturații repetate pe același dinte
 • Fracturi dentare
 • Dinți cu obturații mari deteriorate
 • Afecțiuni ale parodonțiului marginal
 • Traumatisme

Tratamentul de canal simplu sau la microscop?

Succesul unui tratament endodontic nu depinde doar de experiența și simțul tactil al clinicianului, ci mai ales de vizibilitate. În cazul tratamentelor complexe și în special în cazul retratamentelor de canal , nedetectarea existenței canalelor secundare, foarte greu de observat cu ochiul liber, va determina persistența durerii și recidiva infecției. Utilizarea microscopului dentar poate face diferența în aceste situații între pierderea dintelui prin extracție sau păstrarea lui pe arcadă.

Microscopul dentar mărește vizibilitatea medicului stomatolog de 25 de ori, fiind deosebit de util atât în diagnostic cât și în tratament.

Beneficiile tratamentului de canal sub microscop

 • Eliminarea în totalitate a infecției
 • Rezultate excelente pe termen lung
 • Câștigă timp prin rezolvarea tratamentului într-o singură ședință
 • Crește confortul pacientului printr-o tehnică precisă de manipulare a instrumentelor
 • Predictibilitate chiar și în cazul retratamentelor
Endodonție Brașov

Tratament de canal efectuat la clinica Dental West din Brașov – cine are nevoie de acest proces

Tratamentul de canal se adresează persoanelor care au carii în stadii avansate, care au dus la deteriorarea pulpei dentare sau a nervului dintelui. Un alt caz în care ai nevoie de tratament de canal, este acela când dinții au suferit traume ori fracturi severe ce au ajuns până la nerv. Și atunci când ai obturații dentare vechi, sub care s-au reformat carii, trebuie să apelezi la un tratament de canal aplicat la cabinetul nostru din Brașov pentru a putea salva dintele natural.

Tratamentul de canal poate fi efectuat pentru orice fel de persoană, indiferent de vârsta pe care o are, care prezintă simptome precum:

 • Durere bruscă la nivelul dintelui;
 • Durere în timpul masticației;
 • Sensibilitate la schimbarea temperaturii, de la cald, la rece și invers;
 • Modificarea culorii dintelui afectat;
 • Apariția unei umflături pe gingie, în dreptul unui dinte;
 • Prezența unor afecțiuni parodontale sau gingivale.
Endodonție Brașov

Prețul unui tratament de canal realizat de un medic specialist în endodonție la cabinetul nostru din Brașov

Motivul pentru care pacienții apelează la clinicile de stomatologie Dental West, pentru o consultație oferită de medicul specialist în endodonție din Brașov, este durerea resimțită la temperaturi calde, la cele reci sau când consumă anumite alimente sau băuturi. Tratamentul endodontic este o soluție potrivită pentru a menține sănătatea dintelui natural pentru o perioadă lungă de timp.

Oferim prețuri accesibile și transparente pentru pacienții noștri, tocmai pentru că știm cât de insuportabile pot fi durerile de dinți și cât de repede vrei să scapi de ele. Dacă vrei să afli cât costă un tratament endodontic, consultă lista de prețuri pentru serviciile oferite de un medic specialist în endodonție pusă la dispoziție de cabinetul Dental West din Brașov.

Ce se întâmplă cu dintele tău într-un tratament de canal?

1

Medicul stomatolog va avea nevoie de o radiografie inițială și de una finală, la sfârșitul tratamentului.
Radiografiile se realizează în aceeași ședință, la Centrul Radiologic Dental West. Astfel, pacienții nu mai sunt nevoiți să se deplaseze și să piardă timp suplimentar pentru investigații.

2

Dintele va fi anesteziat pentru a vă simți cât mai relaxați.

3

Folosind o freză, medicul stomatolog va realiza o mică cavitate pe fața internă a dintelui.

4

Această cavitate va asigura accesul către pulpa dentară, care va fi extirpată.

5

Cu ajutorul unor instrumente speciale și al unor substanțe, medicul stomatolog va curăța și dezinfecta în întregime interiorul dintelui.

6

După ce infecția a fost eliminată, canalele se vor obtura și dintele va fi închis.

7

La final, obturația va fi controlată printr-o radiografie.

8

Dintele își va pierde sensibilitatea la fierbinte, rece sau dulce, dar va răspunde la presiunea masticatorie, de aceea va trebui protejat printr-o coroană de ceramică sau Emax. Tratat în mod corespunzător, dintele ar trebui să reziste la fel de mult ca și ceilalți dinți naturali.

Tratamentul de canal este dureros?

Tratamentele endodontice se realizează sub anestezie locală. Totuși, în cazul unei infecții acute o mică jenă poate apărea. După ce anestezia trece, la câteva ore de la încheierea tratamentului puteți simți un disconfort la nivelul zonei unde s-a lucrat pentru care puteți lua antiinflamatoare uzuale.

Cum să eviți tratamentul endodontic?

Tratamentul endodontic este considerat un tratament conservativ care ajută la păstrarea dinților naturali și evitarea extracției. Totuși chiar și acest tratament poate fi evitat respectând indicațiile profilactice.

 • Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi
 • După fiecare spălare clătiți cu apă de gură și folosiți ață dentară (dacă medicul stomatolog vă recomandă)
 • Prezentați-vă la controalele de rutină o dată la 6 luni
 • Apelați regulat la măsurile de igienă profesională: detartraj, airflow, periaj
 • Evitați o alimentație bogată în zaharuri
 • Evitați fumatul

Medici specialiști în endodonție la clinica Dental West din Brașov

Caria dentară care a ajuns până la pulpa dintelui necesită îngrijiri din partea unui medic specialist în endodonție la clinica Dental West din Brașov. Clinica noastră se concentrează pe orice fel de problemă poate apărea la o dantură și lucrează cu medici specializați pe fiecare ramură a stomatologiei. Astfel, vei putea apela la noi dacă ai nevoie de un medic endodont, specializat în tratamente de canal. Comunicarea directă și informarea clară a pacienților noștri este un aspect important pe care ne bazăm în construirea unei relații de încredere și de lungă durată.

În ce zone poți vizita clinicile Dental West din Brașov

Atunci când te confrunți cu probleme dentare vizita la medicul stomatolog este primul pas în depistarea și rezolvarea afecțiunilor care îți cauzează dureri. Astfel, venim în sprijinul pacienților cu patru clinici stomatologice, dotate la standarde moderne, și cu o echipă completă și pregătită pentru tratarea afecțiunilor dentare. Ne poți vizita de luni până vineri, între orele 08:00 - 20:00, în următoarele locații: Str. Livada Vulturului, Str. Iuliu Maniu, Str. Harmanului, B-dul 15 Noiembrie.

Salvează-ți dinții naturali prin tratament de canal

Clinica Dental West din Brașov te ajută să-ți menții sănătatea orală și să te bucuri de dinții cu care ai fost înzestrat. Diagnosticarea și aplicarea corectă a tratamentului de canal contribuie la prevenirea pierderii dinților și apariția infecției dentare. Consultă un medic specialist în endodonție în Brașov care să-ți ofere tratamente de canal garantate și precise. Ne poți contacta la numărul de telefon 0732 336 825 sau ne poți scrie la adresa de e-mail office@dentalwest.ro. Programează-te la o consultație la medicul endodont!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.